Viser 1 til 1 av 1 omtaler

OK sammendrag av bolsjevikenes revolusjon i 1917. Den dekker de viktige begivenhetene i mer eller mindre kronologisk rekkefølge, og har egne kapitler om de viktigste personlighetene, som Rasputin og Lenin.

Jeg synes Hegge skriver litt kronglete til tider, og flere ganger mistet jeg tråden. Noen ganger skriver han om noe som om han har nevnt det før - uten å ha gjort det. Plutselig deler regjeringen makt med sovjetet -- men hvorfor gjør de det? Har regjeringen godtatt det? Eller sier bare sovjetet at de også har makt? Slikt bør komme klart frem på forhånd, ellers begynner jeg å stusse.

Jeg vil tro det finnes bedre bøker om revolusjonen på engelsk, men Hegge passer på å koble den mot norske forhold. Han bruker et helt kapittel til å beskrive møtet mellom en nordmann, Jonas Lie, og Lenin under revolusjonen. Beskrivelser av situasjonen gjennom norske øyne, og sammenligning med datidens norske situasjon, gjør det lettere å forestille seg det hele. Lenin føles som en mindre fremmed person når han plutselig står og forklarer kommersielle forhold til en norsk forretningsmann. Hvis man ikke vet stort om russisk historie på forhånd, er denne boken sikkert et godt utgangspunkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalKirsten LundLailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAva