Viser 1 til 10 av 15 omtaler

Maja Lunde blir stadig bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grei historie og godt skrive, men som oppfølgjar til «Bienes historie» er det ein nedtur. Mens den første var både kunnskapsrik og fengende blir denne noko kjedelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lydbok. Noe av handlingen er lagt til framtiden, år 2041. Det er to parallelle historier. Jeg likte boka og den er veldig aktuell i forhold til klima og kamp om ressurser. Noen partier kunne vært kortet litt ned, men jevnt over godt levert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå er en fantastisk roman. Nå tid og fremtid i et miljøperspektiv. Denne boken får en til å tenke.Utrolig godt skrevet, anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå er Maja Lundes andre bok. Jeg tenker kanskje at dette vil bli en egen sjanger miljølitteratur. Den er spennende, historien er spennende, men persongalleriet er blekt. De er bifigurer under den virkelige hovedpersonen: Miljøet, endringene som gjøres. Det er spennende, bra skrevet, gir et grøss og er tankevekkende. Det er alikevel ikke stor litteratur. I stor litteratur tenker jeg at menneskene må være noe mer en statister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kjemperealistisk -og godt skrevet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå, er på en måte en enklere bok enn Bienes historie, noe som gjør den enda mer skremmende. Bier og vann, begge deler helt nødvendig for oss mennesker, Maja Lunde roper et kraftig varsko om hva klimaødeleggelsene kan føre til i en aldeles nydelig bok.
Blå beskriver en fremtid som også kan bli oss priveligerte nordeuropeere til del, en fremtid som mange allerede lever midt i, enten ved at de lever i ekstreme tørkeområder eller i områder med stadig villere vær.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Får vondt av å lese dette. Passer fint på 10. Trinn sammen med norsk samfunnshistorie + global miljøpolitikk osv. Enkelt språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Signe vokste opp i ei vestlandsbygd. Moren drev bygdas hotell, og hadde stor innflytelse. Hun var en av pådriverne for å legge den store elva deres i rør. Faren var sterkt imot menneskelig inngripen i naturen, noe som fikk sterk innvirkning på Signe. Nå, i 2017, er hun tilbake i barndomsbygda; snart 70 år. Med seg har hun båten sin, Blå. Hun skal gjøre noe ulovlig før hun oppsøker han hun en gang elsket for en siste konfrontasjon.

David er på flukt med datteren Lou. De er på jakt etter Davids kone og lille sønn. Gjennom brunsvidd landskap tar de seg til en flyktningeleir. Året er 2041, og i Sør-Europa er det nesten tomt for vann. Det regner aldri mer, og de fleste pakker sakene sine for å flytte nordover der det ennå er levelig. David synes det er både belastende og slitsomt å plutselig være alenefar, men en dag finner han og Lou en stor båt i en forlatt hage, og alt forandres.

Nok en tankevekkende og interessant bok om natur og miljø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vTorill Elisabeth Revheimkjell kTnKnutsenTove Obrestad WøienRisRosOgKlagingOdd OBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKaroline in WonderØystein LLiva DelirMarianneBertyAnneWangAstrid PedersenLene AndresenBjørn SturødLailaAnne Berit GrønbechKnutMkriraRuneIngunn ØvrebøJulie StensethbEeMeFArcticDwarfCtinaLineAnjaEmilie GeistHanneritaolineVigdis VoldMartinenMorten BolstadPer HellemKjetil AudsenLine DahleAnna-Pia