Viser 1 til 10 av 17 omtaler

Det er fem år siden denne boken ble skrevet. Mange steder i verden preges i økende grad av tørke. Dette er i tråd med det klimaforskerne har forventet. Det gjør kanskje boken enda mer skremmende. Boken er lett og lese og handlingen er enkel å følge. Dette gjør budskapet tydelig. Vekslingen mellom de to historiene i boken får frem klima- og naturkrisens årsak og konsekvens.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Blå av Maja Lunde er en sterk miljøroman hvor man følger to jeg fortellere i kampen om vannet. Signe er en aldrende forfatter, journalist og miljøaktivist. Hun søker tilbake til vestlandsbygda for å ta hevn. Etter en bitter kamp om å legge elva i rør, føler Signe seg sviktet på verste vis.
David er en ung, fransk familiefar, som sammen med datteren sin kommer frem til en flyktningeleir. Året er 2040 og de har flyktet fra tørke og branner i Syd-Frankrike. Under flukten har de kommet bort fra to andre familiemedlemmer. Denne boken når ikke helt opp til Bienes Historie for meg, men er absolutt en bra bok. Maja Lunde skriver godt. Terningkast 4

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Maja Lunde blir stadig bedre. Denne boken er svært aktuell, i alle fall i år med tørke i Europa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grei historie og godt skrive, men som oppfølgjar til «Bienes historie» er det ein nedtur. Mens den første var både kunnskapsrik og fengende blir denne noko kjedelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lydbok. Noe av handlingen er lagt til framtiden, år 2041. Det er to parallelle historier. Jeg likte boka og den er veldig aktuell i forhold til klima og kamp om ressurser. Noen partier kunne vært kortet litt ned, men jevnt over godt levert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå er en fantastisk roman. Nå tid og fremtid i et miljøperspektiv. Denne boken får en til å tenke.Utrolig godt skrevet, anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå er Maja Lundes andre bok. Jeg tenker kanskje at dette vil bli en egen sjanger miljølitteratur. Den er spennende, historien er spennende, men persongalleriet er blekt. De er bifigurer under den virkelige hovedpersonen: Miljøet, endringene som gjøres. Det er spennende, bra skrevet, gir et grøss og er tankevekkende. Det er alikevel ikke stor litteratur. I stor litteratur tenker jeg at menneskene må være noe mer en statister.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kjemperealistisk -og godt skrevet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blå, er på en måte en enklere bok enn Bienes historie, noe som gjør den enda mer skremmende. Bier og vann, begge deler helt nødvendig for oss mennesker, Maja Lunde roper et kraftig varsko om hva klimaødeleggelsene kan føre til i en aldeles nydelig bok.
Blå beskriver en fremtid som også kan bli oss priveligerte nordeuropeere til del, en fremtid som mange allerede lever midt i, enten ved at de lever i ekstreme tørkeområder eller i områder med stadig villere vær.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg Kristin LotheMads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride Lindseth