Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Boka er en veldig viktig bok hvor du møter tre sterke jenter med minoritetsbakgrunn. Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile som i media blir kalt "De skamløse jentene", har det siste året samlet inn historier fra jenter som har opplevd negativ sosial kontroll på kroppen.

I Skamløs diskuterer de hvordan det er å bli konstant begrenset, korrigert og skambelagt, og deler sine egne erfaringer på veien mot skamløshet.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er absolutt nyttig lesing for meg som jobber med ungdom. Utrolig vanskelig for en vestlig mann å sette seg inn, forstå og hjelpe der hvor hjelpen trengs, ikke presse seg inn der hvor hjelpen ikke trengs eller malplassert.
Les og få opp øynene for andres problemer som ikke er som du trudde!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En veldig bra bok om viktig tema! Go girls! Marie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glitrende! Lettlest , underholdende, tankevekkende og så utrolig viktig. Burde være obligatorisk for alle som lever i et samfunn, egentlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange gode, korte småtekster og tankevekkende sitater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En utrolig viktig bok. Gjennom egne historier, refleksjoner og diskusjoner setter forfatterne fokus på samfunnsstrukturer som plasserer minoritetsjenter i «glasshus». De står på arven fra 70-tallsfeministene og fra Fittstim-feministene, og de gjør det på sin måte. Det er kvinnekamp, men samtidig minoritetskamp.

Boka gir innsikt i de særskilte dilemmaene minoritetskvinner opplever. Det at de tre forfatterne har tatt forskjellige valg når det gjelder for eksempel hijab, er med å utvider diskusjonen knyttet til det og forståeleshorrisonten for oss som ikke helt vet hvordan vi skal forholde oss til slike fremmede skikker. Forfatterne ønsker at det skal bli like naturlig for dem å stå opp for en hvit kvinne, som at en hvit kvinne å stå opp for en minoritetskvinne. Og nettopp derfor er det viktig at bokas målgruppe strekker seg langt utenfor unge muslimer.

En bok å bli klok av, provosert av, til å vekke undring og beundring. Det personlige er politisk, som det ble sagt for snart et halvt århundre siden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forfatterne valgte å kalle boka si for Skamløs, nettopp fordi det er det de er i manges øyne. De er kvinner som tør å utfordre. Som tør å sette spørsmålstegn ved forventet oppførsel. Som tør å undre høyt over forskjellsbehandlingen av jenter og gutter. Og de er villige til å kjempe for de som ikke tør selv. Kvinnene ønsker å ta et oppgjør med synet på kvinner de forskjellige samfunnslagene har, da spesielt innvandrerkulturen.

Boka er inspirerende, informerende, gjennomtenkt og vis. Det er tre meget kloke hoder som har kokt sammen denne boka. Den er flott skrevet. Damene har flere gode tanker. Tanker som slår meg som godt gjennomtenkte og ekte.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Skamløs

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Berit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal