Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Denne boka gikk rett i hjertet.

Jeg ser noen mener den er for "eventyraktig". Det er akkurat dét jeg elsker med den. Boka tar deg tilbake til barndommens fantasirikdom, samtidig som den forteller en grunnleggende viktig og tidløs historie. En historie om å stå opp for det som er rett, selv når du da må stå opp mot dine egne. En historie om rettferdighet, og om å velge det gode. Og ikke minst, dypest sett en historie om kjærlighet.

I boka møter vi et dystopisk samfunn der en liten elite styrer med jernhånd. Deres effektive metode er frykt og sorg: hvert år må landsbyens yngste ofres til den onde heksa i skogen. Myten om heksa gjør at befolkninga ikke tør å forlate landsbyen, samtidig som ofringsritualet holder dem i sjakk og ikke minst i evig mismot.

Den styrende elite tror ikke heksa faktisk eksisterer. Men det gjør hun, og hun redder barna som ofres, og tar dem med til andre siden av skogen. På veien blir de fôret med stjernestøv. Én dag fôrer hun ved en feiltagelse et av barna med månestøv i stedet, og fyller jenta med magi. Dermed må hun ta jenta til seg.

Stort mer kan jeg ikke si uten å røpe alt om boka. Men det er en både rørende, varm, nostalgisk og trist historie som utspiller seg. Det handler om å gjenta fortidens feil, om valget mellom å motsette seg eller omfavne forandring, og ikke minst om hvor sårt det er at barn vokser opp. Grunnleggende sett handler det også om hvor viktig kjærlighet og tillit er for å utvikle menneskeheten og lokalsamfunnene våre.

Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså, jeg likte den. Jeg gjorde jo det. Det var noen gode karakterer her. Men hovedpersonen fikk jeg aldri helt tak på. Og så var den i overkant stillestående i perioder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila