Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Det er selskap hos grosserer Werle i forbindelse med at sønnen, Gregers, har kommet hjem. Til stede er også Gregers’ barndomsvenn, Hjalmar Ekdal. Han føler seg uønsket av grossereren, og utilpass i det gode selskap. Selv lever han med konen, Gina, og datteren, Hedvig, i trangere kår. Ekdals leier ut rom for å få det til å gå rundt, og da Gregers ryker uklar med faren, flytter han inn i et ledig rom hos barndomsvennen. Gregers skjønner fort at Hjalmar er uvitende om hemmelighetene som de to familiene har. Han mener at vennen har rett til å høre sannheten. Dermed er dramaet i gang!

Et glimrende verk, som er viden kjent.
Leses sammen med The Ibsen Book Club.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klassiker....
Men på et vis fortsatt aktuell da. barn er uskyldige. Vildanden er vel et klassisk symbol.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ibsen viser oss hvor farlig det er med de ideale fordringer. Dr. Relling sier: Å, livet kunne være ganske bra allikevel, når vi bare måtte få være i fred for disse velsignede rykkere som renner oss fattigfolk på dørene med den ideale fordring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange av mine elever har slitt seg gjennom den - men kanskje lært noe om mennesket også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En klassiker som man selvfølgelig skulle lest tidligere i livet, men bedre sent enn aldri.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe Solberg