Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Boka er så ensidig og flat at jeg kun leste de første og det siste kapitlet. Viktig og interessant tema men denne boken tar kun ett perspektiv - morens.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken Angelica - en varslet tragedie beskriver Angelicas liv hvor hun ble mobbet på skolen, slet med alvorlig anoreksi som hun senere døde av på en hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015 . Jon Gangdal har gjort en god research og gir oss et godt innblikk i livet til familien. Han bruker lovverk som et eksempel på hva barn har krav på gjennom skoleårene, og for å belyse Angelica sin mobbeerfaring og skolens håndtering. Likevell ble jeg skuffet da det i hovedsak er mors versjon han belyser. Jeg forstår at skoleverket, sykehus og barnevern har taushetsplikt og ikke kan uttale seg, derfor sitter jeg med opplevelsen av at enkelte sider av saken ikke kommer frem. Innimellom føler jeg at Gangedal fokuserer for mye på lovverk og tiltaksplaner knytter til mobbing i skolesystemet. Noen ganger opplevde jeg faktaene som urelevant for bokens primære historie. Boken tar opp temaer som er viktig, og formidler familiens erfaring med både mobbing og spiseforstyrrelser. Situasjon hadde et tragisk og vondt utfall, og hvem står ansvarlig Er vanskelig å si. Boken vekker leselysten og det er vanskelig å legge den bort. Boken er vond å lese, spesielt når det resulterer i at et barn barn død under slike tragiske forhold. Den ender ikke på lesefavoritter, men heller ikke nederst på leselisten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise