Viser 1 til 3 av 3 omtaler

En stillferdig og varm bok om Franz som flytter fra utkant-Østerrike til Wien to år før 2. Verdenskrig bryter ut. Mye av handlingen foregår i Franz indre hvor vi får ta del i hans tanker om en bestemt kvinne, om de betraktninger han gjør seg rundt de politiske strømninger i Wien i 1937/38. Og også hans vennskap med den gamle Freud.

Flere fine passasjer med livsvisdom som gjør godt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tobakkshandleren en meget rolig og forsiktig bok. Vi følger Franz tanker og følelser, og hans desperate og ulykkelige kjærlighet. Men også hans utvikling fra gutt til mann. Gjennom hele boken skriver han kort og etterhvert brev til moren, og både i hans brev og i morens svar ser vi to familiemedlemmer som er sterkt knyttet til hverandre.
Boken ga meg en nydelige leseopplevelse. Den er kort, liten, utrolig levende og engasjerende. Den etterlater deg med følelser for hovedpersonen. Glede og sorg for livet hans og en positiv følelse fra å ha følgt den stille og vakre stemmen til Seethaler.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Robert Seethaler har blitt en av mine favorittforfattere basert på de to bøkene jeg har lest av han! Herregud for en evne til å bruke få ord på å lage en mektig historie om mennesker! Det er en unik gave hos enkelte at man kan fortelle om mennesker som tilsynelatende er helt vanlige, men allikevel så sjeldne og unike. I denne boken er vi en del av to tobakkshandleres liv like før 2.verdenskrig bryter ut i Østerrike. Vi tar del i forelskelser, nabokrangler, morskjærlighet og hverdagsliv. Gjennom drømmer og samtaler blir vi kjent med personene, som bare sniker seg inn i hjertet til leseren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundcerpinJulie StensethBjørg  FrøysaaDinaRolf IngemundsenAnjaReadninggirl20ingar hToveCecilieMerethe SolstadHedvigEivind  VaksvikHarald KRandiAsveinDolly DuckMarit HåverstadLaila StenbrendenKristin F. JørgensenStjernekastIda  Gaarden SortlandTone Maria JonassenEster SCathrine PedersenKristofferHilde VrangsagenGrete AastorpMartine (@martineleser)IngunnJMonica CarlsenIngunn SSimen "Boktimmy" IngemundsenAnne Berit GrønbechArne SjønnesenLena Risvik PaulsenLilleviBeathe SolbergEllen E. Martol