Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Denne boka gikk rett til hjerte. Rørende, vond og deilig forløsende. Jeg hulket meg gjennom slutten som jeg gjør med alle gode bøker av denne typen.

Andre bøker som minnet om denne i tematikk og stemning: "Vi skulle vært løver" og "Jeg er Leona" av Line Baugstø, samt "Apetryne" av Atle Hansen (sistenevnte enklere, kortere og mer lettlest).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok. Lettlest bok med mange temaer. Amanda og Sari er godt skildret. Boka tar opp mobbing uten å være moraliserende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempeviktig tematikk, men barneperspektivet er vanskelig å finne i denne debutboka. Med mindre hovedkarakteren Amanda egentlig er en voksen dame så fungerer ikke fortellerstemmen i sin store helhet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lars har Downs-syndrom og Amanda i klassen hans skal være fadder for ham. Det er hun ikke spesielt glad for. Hun har nok med seg selv, og som fadder for Lars tenker hun at hun sikkert kommer til å bli klassens neste mobbeoffer. Men veien fra offer til mobber er ikke lang, særlig ikke når man er så usikker på seg selv som Amanda. En viktig roman om å stå imot presset, om mobbing og inkludering, og om hvor herlig det egentlig er at vi alle er så forskjellige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste den på papir

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker at dette er en bok som klarer å sjonglere mellom vanskelig "voksenting" og de vanlige ungdomsproblemene man støter på i sin oppvekst. Denne boken er skrevet for en annen aldersgruppe enn de bøkene jeg vanligvis leser, men skal si den traff meg! En tåre ble felt, latter jomet gjennom stua og jeg kunne så kjenne meg igjen fra da jeg var elev på barneskolen. Jeg synes dette er en av årets viktigste bøker, fordi den tar opp temaet mobbing, annerledeshet og det å tørre å være seg selv - og det til og med mens man er forelsket i en gutt i klassen! Mye følelser som skal jobbes med, misforståelser oppstår lett, også er det denne evige søken på aksept fra dem rundt seg.

Anbefaler lett denne til både voksne og barn! Både jeg og min datter på 9 elsket denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn Christin