Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Spennende og interessant - og utrolig nok lett å lese!
Boka handler om hvor ulik hukommelse vi har, hvordan minner lagres, hva falske minner er. Den tar opp glemsel, hukommelsesteknikker og formidler forskning på en fascinerende måte 👍

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker populærvitenskap og denne boken var nydelig. Skrevet på en flott og folkelig måte, samtidig som den er veldig lærerik og full av morsomme funfact. Likte for eksempel godt at man kan spille tetris for å hindre traumer. Tanken er at bildene fra tetris "konkurrerer" om minneplassen for traumene. Antar at grunnen til jeg likte den så godt er at jeg selv spiller candy crush når jeg trenger å roe meg - har oppdaget at soving er perfekt med candy crush.

Det er også spennende - men litt trist - at minnene så lett smitter, slår seg sammen, forvrenges etc Det triste ligger nok i det at jeg føler at det jeg eier forsvinner. Har aldri vært så veldig minneorientert - det jeg husker best var fra da jeg var gravid med eldste jenta og jeg våknet hver natt av at jeg hadde drømt noe fra min egen barndom som var så sterkt at jeg gråt meg våken. Jeg er enda usikker på hva som var drømmer og hva som var virkelige minner. Dette er ting jeg ikke har husket tidligere, og nå husker jeg det bare som minner fra drømmen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Engasjerende og lettlest bok om et spennende og sentralt tema (for alle mennesker.) Forskningsformidling av ypperste klasse!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En kjempeinteressant og lærerik bok om hukommelse. Likte denne boka kjempegodt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiA