Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Njaa. Vet ikke helt hvorfor denne ikke traff en historieinteressert fyr som meg. Teknikken med å bevege seg gjennom 1947, måned for måned, sted for sted, fungerte for så vidt bra. Kanskje manglet lappeteppet en gjennomgående tråd?

En håndfull saksområder følges. Jødenes skjebne etter andre verdenskrig. Simone de Beauvoirs kjærlighetsliv (uinteressant, spør du meg). George Orwell som blir sykere og sykere mens han skriver 1984. Sovjets kobling av grepet om de østeuropeiske landene. Storbritannias tilbaketrekning fra India, delingen av landet og den massive volden som fulgte.

Å peke på at vår verden ble til i ett bestemt årstall, er selvsagt en enorm forenkling. Denne boka kan likevel gjøre det, og slippe unna med det. Og den gir grunnlag for mye kontrafaktisk spekulasjon - hvordan hadde 2017 sett ut om avgjørende hendelser hadde vippet i en annen retning i 1947?

Som litterært verk ble den likevel litt flat å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
 1. Da vår verden ble til, Elisabeth Åsbrink
  Fantastisk velskreven lita lærerik bok om det viktige året 1947.
  Rett etter krigen, men før freden har fått nye kart og spilleregler.
  Boka er oppdelt i kapitler etter måneder, og avsnittene er navn på byer, og handler om viktige historiske hendelser som skjedde i de byene. Mange dere kjenner er med:
  Per Engdahl i Sverige
  George Orwell på Jura
  Nürnbergprosessen er med.
  Nelly Sachs i USA er med.
  Christian Dior er også med, så boka favner bredt, men alt er viktig. Ca 230 sider med viktig kunnskap, og ca 20 sider med kildehenvisninger.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

GroGro Anita MyrvangSynnøve H HoelBerit RReadninggirl20Lars MæhlumFrode Øglænd MalminIngrid HilmerTine SundalHanne MidtsundCathrine Marie HansenLesevimsaAgnete M. HafskjoldAnne-Stine Ruud HusevågLilleviFru GranTheaAkima MontgomeryNorahBookiacBjørg L.Jarmo LarsenDemeterRisRosOgKlagingHarald KEileen BørresenLars Johann MiljeLailaTorill Elisabeth RevheimHilde H HelsethTanteMamieRolf IngemundsenRufsetufsaRandiMonica CarlsenInger-LiseMonaiStine_JMari Nordø LommelunAnneWang