Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Denne boken har jeg delte meninger om. Den er lettlest, har en forutsigbar, men spennende historie og språket er bedre enn mange andre bøker jeg vil betegne som strandlitteratur. Jeg synes også det fungerer slik boken er lagt opp med at annenhvert kapittel er fortalt sett fra den kvinnelige og mannlige hovedpersonen sitt perspektiv.

Men, karakterene er irriterende stereotyper...mannlig hovedperson er selvfølgelig veldig kjekk, så veltrent at musklene nesten sprenger i stykker klærne og ekstremt opptatt av proteindrikker og sunn mat. Kvinnelig hovedperson er smellvakker uten å skjønne det selv, det er et mysterium at ingen har kapret henne, og hun trenger en mann for å føle seg trygg.

En av de andre karakterene er en typisk Sørstatskvinne og opptatt av hva som sømmer seg av en kvinne og hvor galant en mann skal være. Dette trekker veldig ned etter min mening. Det er kjedelig å lese om disse personene, det må være mulig å finne opp litt mer spennende karakterer i 2015, da boka ble skrevet. Mulig det har med å gjøre at forfatteren er mann, eller bare at boka er veldig typisk amerikansk.

Oversettelsen er jeg ikke begeistret over. Et eksempel "Du skal ikke dømme en bok etter omslaget" som er direkte oversatt i stedet for å heller skrive det norske ordtaket "du skal ikke skue hunden på hårene", dessuten var det flere skrivefeil som jeg lot meg irritere av. Hvis du er en leser som ikke så lett blir frustrert over stereotyper og dårlig oversettelse, eller hvis du bare skal ha noe lettlest å skumme igjennom, kan jeg anbefale boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende og fin historie med god driv hele boka igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er den første gang jeg leser noe av Nicholas Sparks. Var nysgjerrig på å se hvordan bøkene hans er sammenlignet med filmene.
Jeg ble ikke skuffet. Veldig lett å komme seg igjennom. På tross av forutsigbarheten i fortellingen ble jeg fort engasjert i historien. Fortellingen klarte å holde spenningen gående helt til siste side!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  Vaksvik