Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Vil du lese en litt rar og kort bok?
Nysgjerrig på hva Aurora 14 år gjør i et parkeringshus en disig og fuktig ettermiddag?

Det ulmer i Fredrikstad. Det har gjort det i mange år. Folk har tatt livet sitt ved å hoppe fra Fredrikstadbrua, tre stykker i året. Per Liland ble dømt for å ha hugget to mann til døde med øks, på selveste julaften, i 1969. City-Leif vandrer gatelangs til innbyggernes forlystelse. Bygjengen henger utenfor McDonald's. Og hvem var Ingeborg Køber?

Ta med deg denne nydelige rosa innbundne boka og bli med på en reise i Fredrikstads mørke historie, beskrevet med Victoria Kiellands suggererende og poetiske språk.

Leter du etter en «god bok», er dette sannsynligvis ikke boka. Men er du åpen for en tekst som utfordrer sjangergrensene, som tar deg med på en stream of consciousness-aktig ferd og stopper opp på uventede steder, da er dette boka.

(PS: Etter å ha sonet hele dommen ble Per Liland frifunnet i 1994. Saken er uoppklart og er i dag strafferettslig foreldet)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Karakterar" i boka er:
1. Fredrikstad, ein by med blodig fortid og notid ( mord, sjølvmord, drukning etc)
2. Landskapet ( Glomma, dammar, myr!)
3. Aurora, 14 år, utagerande seksuelt og med utprøving av rusmiddel
4. Lilandsaka ( han vart dømd for to øksemord han ikkje kunne ha begått)
5. Ingeborg Köber ( fengsla for å ha teke livet av far sin, byfogd Dahl, spiritisme)

Eg las boka i eit strekk, språket flyt lett og godt, men det krev ein innsats å koma gjennom og skjøne iallfall ein del samanhengar her.
Kielland har absolutt funne ei eiga form, eg ser fram til neste bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli