Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Det var tungt i starten, og tok tid før jeg kom inn i historien. Noen ganger ville jeg bare gi opp for jeg forsto ikke alltid hva som foregikk på en måte.... men så kom det setninger og avsnitt som bare er så vakre og og også etterhvert oppklarende at jeg aldri kommer til å angre på at jeg nektet å gi opp. For å si det sånn, tåken lettet for meg som det også gjør for menneskene og forholde mellom dem i denne boken. Sto opp kl. 06 for å lese de siste sidene og vet bare at Beatrix og Axl som er hovedpersonene kommer til å bli med meg lenge, lenge...... Jeg vil ikke prøve å gå mer i detalj. Det er bedre å se intervjuer med forfatteren og lese litt om denne boken og symbolikken i den.....

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kazuo Ishiguro begir seg ut i Tolkien-land, og historien om reisen til det eldre paret Axl og Beatrice er fascinerende stillferdig. Joda: Mange klassiske fantasy-elementer er med. Her er det drager, troll, alver, store slag og lange reiser, men disse elementene blir bare et vagt bakteppe. Ishiguro forteller på en veldig lavmælt måte, og språket er kjølig og klart.

Hukommelse er muligens det viktigste stikkordet her. Historien finner sted i et Storbritannia for 1500 år siden - et Storbritannia der minner etter Kong Arthur og hans riddere lever i beste velgående. En tåke har lagt seg over landet. En tåke som visker ut minner. Dette betyr at minner om gamle konflikter er tåkelagt, men det betyr også at minner om familie, venner og kjærlighet har blitt uklare. Gjennom tåken finner Axl og Beatrice minner om en sønn som reiste eller forsvant for mange år siden, og de legger ut på en vandring for å finne ham igjen. Men kan de stole på kjærligheten når hukommelsen er så uklar? Som Neil Gaiman skrev i sin anmeldelse av boken i The New York Times: "Memories are valuable. They make us who we are."

Det er en bok som aldri hever seg over hvilepulsnivå, men den er likevel merkelig engasjerende. Det er mulig at fantasy-entusiaster vil finne boken en smule kjedelig, og at de som ikke har lest mye fantasy ikke vil forstå referansene.

Det er uansett en usedvanlig vakker bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasAmanda AGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer Gabrielsen