Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Eit krigens ansikt

Sierra Leone, 1993: 12 år gamle Ishmael går saman med venner til nabolandsbyen for å gjere det han likar best av alt: spele musikk. Samtidig har det vore eit væpna åtak på landsbyen og familien hans. Tilværet hans rasar saman. Frå å ha det rimeleg trygt, vert det no frykt, flukt og kamp for å skaffe mat.
Berre13 år gammal vert han med i regjeringshæren. Han får mat og han slepp å vere åleine. Etter kort tid må han gå med eit AK-47-gevær saman med andre soldatar - og han må lære seg å drepe! Han drep for å overleve, samtidig som han drep sine eigne kjensler etterkvart. Blod og død vert ein del av kvardagen! Kraftige doser med dop gjer tilværet lettare å bere.... Eit tilvære det er grufullt å lese om!

Tre år seinare er han så heldig at han blir plukka ut til å vere med på eit rehabiliteringsprogram. Han opplever det som vanskeleg, nesten umulig, men med dei gode menneska han møter får han etterkvart trua på "En bedre dag i morgen"
Boka er språkleg enkel, prega av munnleg forteljartradisjon.
Trass i det rystande innhaldet er også håpet tilstades!
Men, det er vondt å tenkje på at der finst mange som er i same håplause situasjon som Ishmael også i dag!
Ei bok som verkeleg gjer inntrykk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En virkelig sterk historie!
Det er helt utrolig at dette skjer rundt om i verden hele tiden. Det er så annerledes alt jeg har vært i nærheten av så det er vanskelig i det hele tatt å klare å se det for seg selv om det er veldig godt fortalt.
Jeg likte ikke slutten på boka.
Ishmael kommer nok til å være med meg i tankene i lang lang tid fremover!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en sterk historie fortalt av en som selv var barnesoldat under borgerkrigen i Sierra Leone på 90-tallet. I tillegg til at forfatteren skriver en spennende - og autentisk - historie, er boka usedvanlig godt skrevet!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaase