Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er en fantastisk science fiction roman full av spennende fremtids-teknologi. Det er kanskje ikke noe særlig nytt ved den, mange science fiction bøker har printere, og chip i hjernen der de kan slå opp alt de trenger å vite. Detå ha informasjon på netthinnen på en måte er bare en liten del av det. Den er også uvurderlig for dem i det å gjøre jobben sin. Men det er ikke teknologien som skiller denne boken fra andre jeg har lest. Det er historien og forholdet mellom kolonimedlemmene.

Jeg anbefaler virkelig disse bøkene, jeg har lest mer enn denne første, men er ikke helt ferdig med serien og jeg gleder meg virkelig til å starte på neste bok.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom over denne boken etter en omtale på io9.

Jeg var på nippet til å gi den terningskast 5; altså var førsteinntrykket en bra bok. Etter å ha lest mye gammel sci-fi var det forfriskende å lese en oppdatert bok som bl.a. inkluderer "kommunikasjons-revolusjonen" vi har hatt de siste 10-15 årene og en sannsynlig effekt av dette. 3D-printere blir brukt her omtrent som "replicators" i Star Trek og de har et miljøperspektiv på å gjenvinne ressursene.

Når det kommer til den psykologiske biten som boken har fått mye skryt for (i omtalen på io9), så er jeg sånn mellomfornøyd. Hovedpersonen (i jeg-form) har klare nevroser med bl.a. panikklidelse og et sterk patologisk hoarding-problem. Forfatteren viser riktignok innsikt i dette, men jeg gikk litt lei av det.

Boken var lettlest nok, men får trekk for alien/God-tema som ble en stor klisje og derfor gir jeg den bare terningskast 3. Fortnøyd, men ikke overveldet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolbrekAud Merete RambølStig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana Wesserling