Viser 1 til 1 av 1 omtaler

... Blir litt mørkeredd av å lese denne boken. Mye av det den beskriver er kanskje det jeg personlig opplever som maktens paradoks: Det er de verste og beste blant oss som søker makt. De verste søker makten til seg selv, de beste søker makten for å utrette noe. Tanktevekkende bok som tilbyr mange verktøy og en teoretisk tilnærming til maktbruk.

Synes dette var en god definisjon i boken: "Empati gjør oss i stand til å føle en annens smerte og dermed ønske å tre støttende til. Det finnes noen mennesker som har en meget sterkt utviklet empati, men mangler evnen til å avlaste smerten. Tidligere var dette en diagnose kalt psykopati". Det er ikke slik at alle som behandler andre dårlig er psykopater, men jeg tror vi overvurderer det med at personer oppfører seg dårlig utilsiktet og at alt kan ordnes med at man forklarer ting. Jeg tror i mange tilfeller det er slik at de skjønner at det blir ubehagelig for andre, men regner gevinsten (for seg selv eller formålet) som så viktig at andre mennesker sitt ubehag kan prioriteres vekk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenEgil StangelandAlice Nordli