Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Jeg liker tempoet i denne boka her, for det er med på å gjøre historien troverdig. Prosessen mot å bli begeistret for Hitler og ideologien hans er ikke lik en rett linje. Det tar tid å bli indoktrinert og gi seg hen til Føreren. Skepsisen til gutten er der i begynnelsen, men ettersom tiden går blir han stadig mer påvirket av omgivelsene og holdningene de forfekter. Å være i nærheten av Hitler og hans meningsfeller endrer ham. Personligheten viskes ut og ting går på autopilot. Refleksjon over egne holdninger og handlinger uteblir, og dermed kulminerer det hele i en dramatisk scene og ny selvinnsikt. Han vokser som menneske - og det på godt og vondt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

den beste boken jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt usikker på hva jeg tenker om denne.jeg opplever den som troverdig. En liten gutt kunne vel ha utviklet seg slik, men det er likevel noe som skurrer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gripende og vakker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutten på toppen av fjellet er en interessant og fin annerledes måte å lære om andre verdenskrig spesielt for barn, akkurat som hans tidligere roman Gutten i den stripete pyjamasen, uten å være belærende som mange slike bøker som handler om krigen kan være til tider. På den måten er også denne romanen forfriskende viktig å skrive hvis man kan åpne øynene for en viktig hendelse i historien som man aldri kan glemme eller bagatellisere på en ny annerledes måte. I dette tilfelle handler romanen om at det er mange tyske barn som også er ofre for Hitles regime, som fra de var liten har blitt hjernevasket og forandret seg på grunn av oppdragelsen og utdannelsen de har fått av Nazi-Tyskland staten. Dessverre er den ikke like godt skrevet og mangler den overraskende genialiteten til Gutten i den stripete pyjamasen, selv om også denne romanen handler om noe viktig og til ettertanke, som gjorde John Boyne til en kjent forfatter også for de voksne. Eller man kan si at John Boyne kanskje tar mer hensyn til denne gangen at han faktisk skriver primært for barn og ungdom, der voksne bare er med på bonustoget som tidligere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fin til undervisning, 2.verdenskrig. Hbordan n gutt kan være lett påvirkelig,..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaStig TIngunn SPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenEgil Stangeland