Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Morsom, feel-good om en gutt som bryter båsene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min første bok av Walliams, må jo nesten se hva det er jeg står og pusher til ungene på jobben! :o) Synes den var riktig fornøyelig og ser hvorfor det dras sammenligninger med Roald Dahl ja. Mye kan selvfølgelig skyldes at de bruker samme illustratør, men språket, lekenheten og ertingen av autoritetene er jo som mye av Roald Dahls litteratur også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutten i kjolen heter Dennis. Han bor sammen med storebroren og faren sin etter at moren har forlatt dem. Dennis savner moren sin. Han er skolens beste fotballspiller og han leser Vouge og er opptatt av moter. Han blir kjent med Lisa, som er skolens flotteste. Lisa er opptatt av klær og sminke, og hun overtaler Dennis til å prøve kjolene sine. Hun sminker ham og han overtales til gå ute i høyhelede sko og kjoler. Dette fører til forviklinger.

Jeg har tidligere lest flere av David Walliams sine bøker. Han har etter min mening tatt opp arven etter Roald Dahl, og i "Gutten i kjolen" er Roald Dahls faste illustratør, Quentin Saxby Blake, brukt til å illustrere boka. Quentin Saxby Blake er en av mine favoritt bokillustratører, så han alene var verd å lese denne boka. "Gutten i kjolen" er tekstmessig ikke like god som de tidligere bøkene jeg har lest av forfatteren, men den hever seg til terningkast 5 med Quentin Saxby Blakes fantastiske tegninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var litt skeptisk til denne boka fordi jeg ikke likte en annen utgivelse av samme forfatter – Gangster-bestemor. Jeg kan likevel ikke si annet enn at jeg ble veldig positivt overrasket. Boken handler om Dennis, som savner mora si og som bor sammen med den strenge, konservative faren sin. Og da hjelper det ikke at han i motsetning til gutter flest er interessert i moter og kjoler. Gutten i kjolen leste jeg høyt for barna mine. De likte den veldig godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill Revheim