Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Den unge, sagnomsuste kamptrellen Eskil vinner sin frihet på en betingelse, han må reise til den avsidesliggende øya Gaptul. Han reiser, men møter på ingen måte friheten. Derimot møter han Nattjegerne.

«Blodets galskap» er den første boka i en trilogi. Dette er en fantasyroman blottet for trollmenn, hekser og drager, en fantasybok med ny vri. Her møter vi Nattfolket, som er blodtørstige og jakter på den frigitte kamptrellen Eskil.
Boka begynner litt tregt, men tar seg raskt opp, så ikke gi opp! Snart blir den så spennende at en ikke vil legge den fra seg. Det er fem hovedpersoner i boken, og vi føler vi blir godt kjent med dem alle. Romanen har gode skildringer, og et veldig bra plot. Når tror vet hva skjer videre tar boka nye vendinger, slik holdes leseren på pinebenken til siste side. Boka har et bra og lettlest språk, som til tider er noe grovt, så den passer nok best for eldre ungdommer. Fiksjon møter råskap.
Jeg har ikke lest så mange fantasybøker tidligere, men jeg likte denne, og tror dette er en bok fantasyelskere og Harry Potter Fans vil like veldig godt. Jeg synes forfatteren kommer godt ut av debuten, og anbefaler den gjerne videre. Jeg ser frem til neste bok i serien1
Boka er et lese-eksemplar fra Fair Forlag. Takk for boka!
Terningkast 4+

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handlingen, karakterene og storyen er god nok til å få terningkast 5. Grammatikken er tidvis bra, men jevnt over for dårlig. Spesielt når boken gis ut på et forlag som har sin stolthet i at de, direkte sitat, "ikke akkurat er slepphendte med det som slipper igjennom." Boken er skrevet for ungdom, ikke av ungdom og man forventer derfor en viss kvalitet på språket. Det er kjempetrist for en bokelsker å lese en potensiell terningkast 5 - bok, og så er det setningsoppbyggingen og språket generelt som trekker ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj oj! Tittelen lurte meg til å tro at dette kunne ha noe med vampyrer å gjøre, men der tok jeg sannelig grundig feil. Dette er nok kanskje den mest underholdende leseropplevelsen jeg har hatt i år. Historien har tempo og boka er sterkt drevet fram av herlige karakterer.

For de som liker Joe Abercrombie så kan jeg anbefale at man sjekker denne boka ut, så framt man ikke lar seg skremme av at Abercrombie skriver for voksne og denne er utgitt som ungdomsbok. Som hos Abercrombie skorter det ikke på råskap i "blodets galskap". Om man ikke lar seg skremme av bannskap så er dette også en herlig kilde til kreativ sådan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantasifull Fantacy historie. Ulikt alt jeg har lest før. Godt å slippe vannpyrer og alver etc. i en fantacy roman. Her går det unna, ingen døpunkt i en fiktiv og rå verden. Overraskelser hver gang jeg tror jeg har fått tråden. Lettlest bok, uten lange tunge setninger.
Overraskende slutt. Hvordan går det i bok 2 ???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene Andresen