Viser 1 til 4 av 4 omtaler

En vekker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En dyster bok. Dyster fordi den viser hva vi har i vente. Og den måten verden gikk sammen for å gjøre noe med ozonlaget som ble mindre og mindre med store hull, spesielt over Antarktis, ser ikke ut til å ha samme forståelse fra de samme menneskene, over at vi utrydder oss selv sammen med dyrene. Alt fra de essensielle insektene til de dyrene som vi ser er på vei til å bli en utdødd rase. Eksemplene er så mange at jeg ikke engang har lyst til å begynne noen oppramsing . Klarer Kobert å åpne i hvertfall noens øyne (som har makt og pondus til å gjøre noe) så er boka vel verd den triste postulasjonen av avslutningen av menneskenes historie.
Ferdig 25. april

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som ga mye å tenke på. På P2 hørte jeg at det legges igjen litt plast hver gang fleece vaskes. Så hvor kan man levere disse plaggene? At mennesket har satt sine spor på jorda er ikke vanskelig å forstå, men hvordan verden skal reddes vet ikke jeg. Å utrydde alle mennesker ville være en mulighet for dyr og planter, men løser ingenting for oss. Ang. disse flaggermusene som forsvinner, hvordan skal man hindre at soppen brer seg? Forby turisme i fra visse land? Bør vi slutte å reise? Og hvem skal få lov til å reise? Siden forfatteren var i alle verdensdeler brukte ho neppe sykkel eller luftballong.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hva jeg forventet av en bok som er omtalt som en av tiårets viktigste bøker, men jeg ble litt skuffet over helheten. Det skal da bemerkes at utryddelse av arter, klimakrise og generell skadelig menneskelig adferd ikke fremstår som noen nyhet og ødeleggelsene blir heller ikke synliggjort mer skremmende enn de fleste allerede har lest seg til gjennom andre bøker, dokumentarer og media. At vi må endre kurs eller dra oss selv ned i avgrunnen, ble vel også synliggjort på klimamøtet i Paris. På den annen side er det bruk for advarsler fra alle hold og som sådan trykkes boken til mitt bryst. Men hjelper det. Det har jo ikke noe å si om jeg leser denne boken om jeg ikke gjør noe mer. Og det står også i boken - "Det spiller ingen stor rolle hvorvidt folk bryr seg eller ikke. Det som betyr noe er at mennesker endrer verden." Jeg tror jeg donerer noen penger til WWF. Håper det hjelper.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun VærnesEllen E. MartolBjørg L.Hanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland Skjeggerud