Viser 1 til 10 av 32 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fascinerende bok. Hørte den på lydbok, og må berømme de tre meget dyktige innleserne som skapte så mye liv til rollene. Tre forskjellige historier i forskjellige tidsepoker, men alle har til felles en god skildring av familieforhold og relasjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken kan beskrives som dystopisk med et snev av håp. Et underliggende tema er hvordan hovedpersonene, som også er foreldre, ser ut til å være mest opptatt av seg selv og sine interesser fremfor å se barna sine. (Er det et speilbilde på dagens samfunn og tilnærmingen til klimautfordringen?) Ellers formidler boken mye kunnskap om bier og birøkting. Dette er i seg selv nok til å anbefale boken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En virkelig god og medrivende bok om et alvorlig tema, bienes betydning for matproduksjonen vår. Var glad jeg ventet med å lese den til i nå i sommer, da det virkelig har blitt et aktuelt tema, med tørke og krise for bøndene. Vi tar det som en selvfølge å få kjøpt frukt, grønnsaker, kjøtt og melk i butikkene. Det kan vi ikke alltid ta som en selvfølge med klimakriser og fremtidig insektdød. Lunde har med sin bok satt fokus på dette, i et underholdende preg, men med dype alvorlige undertoner. Selv om boka er både tankevekkende, informativ og underholdende, så synes jeg at historien om Tao og det som skjedde med henne og hennes sønn i det fremtidige Kina blir lite troverdig, selv om historien om Tao er en viktig del for å forstå konsekvensene av om biene dør....men alt i alt en veldig god bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En lavmælt og fengslende historie til ettertanke. Svært godt skrevet og vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner at denne boken har blitt oversatt til 30 språk! Tre ulike skjebner skildres, fra tre ulike tidsepoker. En av de fra fremtiden, i 2098. Dystopien ligger under, men også håpet- heldigvis. Jeg hørte Maja Lunde snakke om samfunnsbevisst barne og ungdomslitteratur på SE OG LES- konferansen i 2016. Hun var så engasjert og fin, så dedikert! Digger den dama. Og denne boka må faktisk alle lese. Selv lå jeg for det meste under rosebusken i hagen og leste den, og det kom til og med en bie og kravla på bokomslaget. Fikk ikke tatt bilde, men det var et gyllent øyeblikk! Vi er ingenting uten biene, sånn er det bare.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forsåvidt godt skrevet, og et viktig tema.
Godt gjort i det hele tatt å spinne en roman rundt det faktum at Biene (polinering) er helt avgjørende for vår livsførsel.
Artig og litt lærerikt også å lese om utviklingen av den moderne bikuben.
Problemet for min del er at hele historien etter hvert ble nokså forutsigbar.
At biene har forsvunnet i deler av USA og sikkert også andre steder, vet vi jo allerede.
Det kom derfor ikke som noen bombe.
Og når denne lille kineseren i fremtidscenarioet plutselig ble syk, tok det ikke mange sidene med lesing før i hvert fall jeg skjønte hva som hadde skjedd.
Og da blir det rett og slett nokså kjedelig.
Jeg sa puuuh, da siste side endelig var lest.
Terningkast 4 er derfor generøst, sett fra min side, men hun fikk 1 ekstra pga temaet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka har fått voldsomt med positiv omtale. Det kan godt hende at rosen er fortjent, men jeg klarer ikke å se hva som skiller denne boka fra "gjennomsnittslitteraturen". Jeg syns de tre fortellingene blei uinteressante, stillestående og kjedelige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Terningkast 7 + gull.
Burde vært obligatorisk lesing for hele verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant å lese om birøktere og bienes historie fra tidlige år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Cathrine AasMarteVigdis VoldLibraritas vBenedicte Sønsteby AndreassenBoktimmyTrygve JakobsenCecilieTorill Elisabeth RevheimellinoronilleedgeofawordDolly DuckPilarisKjerstiNeda AlaeiGrete AastorpSisselEmilieskEster SKarin  JensenLesevimsaKay NilsenGitte FurusethOle Jacob OddenesAnniken LMartinenHilde H  HelsethMarit HåverstadBjørg L.Ingrid Urdal StøleJan Erik  OlsenTerje SteiroIngunn SPia Lise SelnesHeleneSverreAnneTLeseaaseBjørg Marit TinholtJ.G. RobertsJulie Stenseth