Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Satte stor pris på den første boka til Sveen, og hadde absolutt forventninger til denne. Håndballtreneren, konemishandleren og politimannen som er hovedperson i bøkene, Tommy Bergmann, er kanskje ikke ved første øyekast den mest interessante figuren i norsk krim, men språket til forfatter Sveen er godt og han er flink til å bygge ut karakterene sine. Det er også tydeligvis mer ved Bergmann og hans familie enn man først skulle tro. Partneren blir også presentert på en god og menneskelig (altså med feil) måte. Det føles ekte.

Dette er en nordic noir-krim med grusomme drap, men stort sett beskrevet med de grusomste detaljer utelatt. Selv om det begynner å bli litt kaotisk å holde oversikten mot slutten av boka, jeg måtte gå tilbake og lese én gang til for å forsikre meg om at jeg hadde fått med meg alt, er det til tider stor spenning og pageturner-følelse. Faktisk litt grøsser-aktig tidvis.

Likevel er det et stort men her, for boka slutter faktisk som en cliffhanger. Uten konklusjon. Det kommer en fortsettelse (kom i 2016). Det synes jeg er veldig irriterende å finne ut helt på de siste sidene, for å si det mildt. Det kunne fort vært straffet med et hakk lavere terningkast, men denne gangen får tvilen komme Sveen til gode. Mulig det er Tommy Bergmanns virke som håndballtrener for Klemetsrud som mildner juryen (meg) her., "he can't be all bad".

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende og bra, velskrevet krim med bra persongalleri. Sveen med sin Tommy Bergmann serie er absolutt en forfatter som er verdt å følge. Det som trekker litt ned her, er at boka ikke ble skikkelig avsluttet, men istedet valgte løsningen fortsettelse følger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

SPENNENDE- og den ender ved ikke å ende-- så det må komme flere .Skynd deg å skrive Gard Sveen! Litt rotete-- men du verden 515 sider skikkelig politikrim

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynte tregt, men tok seg opp. Kommer det en oppfølger? Den endte med mange spørsmål synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Helvete åpent (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa