Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Forrige bok i serien slutta i 1945, men her rykker vi tilbake til starten av krigen igjen. Denne gangen følger vi dattera Johanne som spion, agent og krigshelt. Som i forrige bok er dette krigen sett fra Sverige, men nå med kvinnelig blikk - som mann syns jeg Jan Guillou mestrer dette ypperlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det store århundret nr 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott beskrivelse av familiens tid under 2. verdenskrig med fornektelser, spionasje og hjelp til Nordmenn og jøder i den vanskelige tiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litterært den minst velukka hittil, synes eg, men J.G. skal krediterast for å dra kvinners krigsinnsats fram i lyset. Eg likar Johanne-skikkelsen og skal definitivt lesa vidare på serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når Jan Guillou sa han ville skrive historisk romaner om ca ett århundre, tenkte jeg å lese alle - og etter åpningsboka Brobyggere bestemte jeg meg. Alle bøkene har ikke vært like gode - det har heller ikke århundret vært. Dette er bok nummer fem i serien og tar for seg det vi i Norge kaller Krigen med stor K. Det har vært skrevet mye, filmet mye og snakka mye om krigen, så jeg er litt mett på akkurat denne krigen, og tenkte at han skal være god hvis han får meg på pinnen ved å skrive spennende samtidig innen for rammen av å være en "historisk roman".
Jeg synes han klarte det bra. Det funka bra for meg. Litt kjedelig start, men så tok boka seg opp. Det jeg likte var at det var kvinnelig superhelt denne gangen, og at krigen var sett mye med svenske briller, selv om kvinnene gjerne var norske. Synes også han krydra det bra til med digresjoner bla om mat og vin underveis i boka.
At han ikke fremstiller verken Kompani Linge eller Max Manus som kloke superhelter er det noen som har reagert negativt på, og det er greit det, men dette er jo en roman, som synliggjør kvinnene og de svenske honningfellene sin erotiske innsats under krigen - og da får vi tåle såpass.
Gleder meg til bok nummer seks også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes dette var et skikkelig venstrehåndsarbeid. Elendig wannabe liksomfeministisk vrøvl fra en svensk PK. Ikke at de tre første bøkene var noe mesterverk, men de var i det minste litt spennende. Og så avslutter han med å sverte Max Manus, sånn helt ut av det blå. Bare rør.
Han skal vel ha for at han navngir en kvinnelig motstandshelt. Og han gir ansikt til de svenske horene som var honey traps i Sverige under krigen. Javel.
Det er vel litt vanskelig med svensker og krig og sånn...
Er sterkt i tvil om jeg vil følge denne serien mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KKirsten LundFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaMonica CarlsenAntheiaKikkan HaugenBenediktemarithcHilde H HelsethOddvarG