Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Jeg blir så glad når jeg finner virkelig original fantasy! Jada, jeg vet, det skyldes leseslitasje når jeg føler at jeg har lest alt før. Men denne, altså! Bygger på polske folkeeventyr, de fleste har jeg ikke sjanse til å kjenne igjen, men det gjør ingen ting. Det føles friskt og nytt. Det samme gjør personene. De er mangefasetterte og jeg finner ting å både like og mislike med de fleste av dem. Utmerket! Men jeg blir engasjert nok til at jeg bekymrer meg skikkelig når ting står på spill. Og det gjør de til gangs.

Forfatteren har skrevet en hel serie dragebøker også, tror jeg må prøve meg på dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lenge hatt lyst til å lese Uprooted av Naomi Novik. Jeg visste ikke egentlig hva boka handlet om, men jeg hadde hørt mye bra om den. Så da jeg fikk den av pappa etter at han og mamma hadde vært i London, ble jeg veldig glad. Nå har jeg endelig fått lest boka, og det er jeg veldig glad for. Uprooted av Naomi Novik lever opp til de gode anmeldelsene den har fått.

Boka er basert på polske eventyr. Jeg kjenner ikke til disse eventyrene, men det gjorde ikke noe for meg. Det var ukjent og fascinerende, og jeg likte det supergodt. Det var en slags eventrystemning over boka, og det passet historien godt.

Karakterene er det beste ved boka. Jeg likte kjempegodt å lese om Agnieszka. Hun er kick ass, men også utrolig rotete og klumsete. Det var gøy å lese om hvordan vennskapet mellom henne og Kasia, bestevennen, utviklet seg, og i tillegg likte jeg kjempegodt hvordan hun oppførte seg rundt the Dragon. Hennes protester og han som gikk rundt og var gretten fordi han var så udugelig var kjempemorsomt.

The Dragon var kjempekul. Han er gretten, og hans frustrasjon med Agnieszka var utrolig underholdende. De utfylte hverandre, og det var gøy å se forholdet mellom dem utvikle seg. Det var umulig å ikke bli glad i ham, selv om han i begynnelsen blir fremstilt som en drittsekk.

Historien var veldig søt, selv om den til tider var utrolig mørk. Plottet var fascinerende, men av og til synes jeg problemene ble løst litt for lett. Siden det likevel var vanskelig å vite hva som kom til å skje videre, var det ikke et stort problem for meg. Litt irriterende var det, det må jeg innrømme, men jeg overlevde.

Uprooted er første boka jeg har lest av Naomi Novik, og jeg sitter igjen med mersmak. Jeg har første boka i Temeraire-serien hennes i hylla, så det kan godt hende jeg plukker den opp snart. Har hørt mye bra om den.

Jeg likte Uprooted veldig godt, og anbefaler den virkelig! Plus, coveret er helt nydelig!!

Anmeldelsen ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJ