Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Bastant i sine teorier, noe som gjør at man må ta mye av det Harari påstår med en klype salt. Allikevel er det en bragd å gjøre så mye historie interessant og forståelig. I tillegg er boken strålende lest!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For en innsiktsfull og god bok. Her lærer man mye om menneskene fra starten av og frem til idag. Selvfølgelig noen subjektive meninger, men for det meste objektive og vitenskapelige vinklinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne burde bli pensumlitteratur, på samme måte som Sofias verden av Jostein Gaarder. Nå er jeg ferdig med alle tre bøkene, og jeg vil si at ingen boksamling er komplett før en har Harari sine bøker der. Han skriver lettfattelig men samtidig klokt, en får seg noen vekkere og inni mellom bryter latteren løs. Dette er dannelse-litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok. Masse nyttig info. Anbefaler på det sterkeste

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sakprosa på sitt beste! Har nå lest denne boka for andre gang. Den er like imponerende og interessant som første gangen.

Er du interessert i menneskets historie (og litt om hva som kan skje i fremtiden), så MÅ du få med deg denne boka.

Ridley Scott(!) og Asif Kapadia har sikret seg filmrettighetene til boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Passer ikke for en som har studert historie, ble rett og slett for kjedelig pga intet nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vanskelig å kategorisere, men endte opp på historie. Det er en utrolig fasinerende bok, den kan vanskelig oppsummeres da den selv er "en kort historie om menneskeheten" - og det er den 396 sider blir lite til å oppsummere 6 millioner år (gikk heldigvis sakte i starten, da!), og det å skrive noe om innholdet i boken blir vanskelig. Men jeg kan sitere Financial Rimes som sier: "Denne er fascinerende og mytedrepende boken kan ikke sammenfattes; du må rett og slett lese den"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Populærvitskap er artig, og det å kunne formidle forskningsresultat til ålmenta på ein lettfatteleg og fengande måte er ein kunst. Eg vil tru at enkelte fagfelt er lettare enn andre å formidle, og historie høyrest for meg ut som eit av dei mindre krevande. Det spørs sjølvsagt også på kvar ein legg lista. Harari legg lista høgt, han vil nemlig skrive om heile menneskehistoria. Og han passerer lista med god margin for dette er både lettlest og stort sett overtydande. Og i og med at boka har blitt ein bestselgar, så kan ein kanskje seie at dette er populærvitskap i dobbel tyding.

Det er dei store trekka i historia som penslast ut her, og med fokus på ulike steg i utviklinga av menneskesamfunnet fram til våre dagar samt nokre betraktningar om framtida. Harari er forskar, og på forskarvis undersøker han ulike hypoteser ut frå tilgjengelege data og han er nøye med å belegge drøftingane sine med referanser. Men han fabulerer også ein del undervegs, og det er ein kanskje nøydd til for å skrive ei såpass underhaldande bok.

Sjølv hadde eg forskarbrillene på då eg las, og tykte dermed at boka hadde stått seg betre på litt strengare sjølvjustis når det gjeld å la sine eigne funderingar og meiningar skine igjennom. Men for all del, det er ei knallgod og underhaldande bok, tankevekkande til tusen. Eg vingla mellom terningkast 4 og 5, og var kanskje litt streng når eg landa på 4. Med andre briller på hadde nok terningkastet blitt høgare. Og dersom formidlingsevne skulle vere einaste kriterium så hadde det blitt ein 6’ar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er en av de beste, mest informative, mest morsomme og mest skremmende bøkene jeg noensinne har lest. Denne mannen fortjener stående ovasjoner for virkelig å fortelle nøyaktig hva vi er - og hva vi IKKE er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Undertittelen forteller i grunnen alt: «en innføring i menneskehetens historie».
Forfatteren tar oss med til den spede begynnelse da det fantes 6 forskjellige menneskearter. Nå er det kun oss igjen - homo sapiens. Hvorfor har vi klart oss så bra i forhold til de andre artene?
Tankevekkende og engasjerende om forvandlingen fra ubetydelige aper til verdens «herskere».

Meget interessant, selv om noen deler er litt «tørre».

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMaren