Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette var helt fantastisk. Å lese hvordan ett menneske har vært så pådriver for homofiles rettigheter og for at samfunnet har kommet dit det er i dag var en sann fornøyelse. Denne boken balanserer mange politiske spørsmål, veien til endringer i samfunnet og Kims personlige liv. Det er ikke uten grunn at boken heter "Kampene". Det er på ingen måte en utelukkende rosemaling av Friele som person, men belyser sakene fra flere sider. At en dame har stått så til de grader på barrikadene for homofiles rettigheter, for like rettigheter, er beundringsverdig. Hadde det ikke vært for Frieles engasjement tror jeg man kunne sett lagt (alle fall mye lengre) etter opphevelsen av kriminalisering av homofile, fjerning av homofili som psykiatrisk diagnose, at åpne homofile får delta i Forsvarets arbeid på lik linje med heterofile, inkludering av homofili i "rasisme-paragrafen" og lik seksuell lavalder for homofile som heterofile. Bøyer meg i støvet og er så takknemlig for alt arbeidet Friele har gjort. Denne boken er veldig viktig. Det er viktig at vi ikke glemmer historien og kampene som er kjempet. Henmo skriver denne boken meget godt. Jeg anbefaler alle å lese denne boken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg visste at homoseksualitet var forbode i Norge fram til 1972, men at det var ein psykiatrisk diagnose fram til 1990, var eg ikkje klar over. Gjennom dette portrettet av Kim Friele får ein også innblikk i korleis haldningane våre til dei homofile, og rettane dei har fått i samfunnet vårt, har endra seg og blitt kjempa fram, og at dei ikkje har kome av seg sjølv. I boka vert Friele framstilt som både sterk, steil og samstundes hjartevarm, og kritikarane sine røyster vert også tekne med. Eit sterkt og interessant portrett, godt skrive av Ola Henmo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli