Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Har virkelig fått sansen for Hjorth og Rosenfeldt. Spennende å følge Sebastian Bergman både som psykolog og som kollega og uromaker i den lille gruppen hos Riksmord. Få med dere alle bøkene i denne serien og aller helst i kronologisk rekkefølge etter utgivelse. Dette fordi det foregår mye innad i gruppen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse bøkene er ikke raske actionfylte krimbøker, selv om de jammen er spennende nok. De er litt mer stillegående. Sakene blir løst med nitidig politiarbeid. De intervjuer, avhører, leter etter spor og diskuterer. Og så til slutt, finner de morderen.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne likte jeg så godt! Spennende og med tvister. En av de bedre krimbøkene jeg har lest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den stumme jenta er fjerde bok i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergmann. Historien er profesjonelt og tradisjonelt bygd opp ved at mistanken rettes mot flere ulike personer gjennom boka og at den endelige løsningen kommer helt mot slutten. Plottet og beskrivelsen av det er troverdig, det er godt gjennomarbeidet og uten logiske brister. Hjort & Rosenfeldt leverer på spenning. For full anmeldelse, se edgeofaword: Den stumme jenta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter en noe treg start, ble det litt mer driv i boka. Overraskende slutt. Likevel den kjedeligste boka jeg har lest av disse forfatterne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Den stumme jenta (ekstern lenke)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en spennende og velskrevet bok om Sebasian Bergmann &Co. En av de bedre nordiske krimseriene dette, ser fram til neste bok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke den beste i serien om Sebastian Bergmann

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ny svensktopp

Dette er fjerde bok av duoen Hjorth & Rosenfeldt om kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Og den tar umiddelbart tak der den forrige sluttet. Da ble en kollega skutt i øyet hjemme hos Bergman da hun tittet i kikkhullet i døra hans da det ringte på.
Og for dere som ikke kjenner Sebastian Bergman fra tidligere, kan det her fortelles at han er en svært dyktig psykolog som brukes av Riksmord i Sverige. Utenom det er han en utålelig drittsekk og notorisk skjørtejeger som aldri legger noe imellom verken i møte med sine kollegaer eller noen som helst andre for den saks skyld. Bortsett fra Vanja da, en kollega han har et helt spesielt forhold til. Hva det forholdet består i skal ikke røpes her, fordi det vil ødelegge for dere som ikke har lest de andre bøkene....
Sebastian Bergman sliter på det personlige planet fordi han mistet sin kone og eneste barn under tsunamien. Noe som forfølger ham både i søvn og i våken tilstand. Dette temaet blir svært sentralt i denne historien der en hel familie blir utslettet helt i starten av boka. Et ektepar og deres to små barn blir brutalt massakrert. Nådeløst beskrevet av duoen. Det skjærer i hjertet å lese om dette. Imidlertid viser det seg at en liten jente har vært vitne til udåden - derav bokas tittel.
Boka utvikler seg til en nådeløs jakt - der morderen jakter den lille jenta som har sett det hele, samtidig som politiet jakter morderen. Og forfatterduoen har virkelig snekret sammen en uimotståelig historie der spenningen stadig eskalerer gjennom snedige vrier og avsløringer.
Spesielt i denne boka er utviklingen som skjer med Bergman, det at det er en liten jente som er i livsfare. Noe som virkelig utfordrer Bergman i og med at han måtte slippe taket i hånda til datteren under tsunamien. Har han likevel en mer menneskelig side?

De tre første bøkene om Sebastian Bergman har vært gode leseopplevelser for meg, men denne overgår de alle! Og jeg regner med det kommer mer... Avslutningen peker mot at noe kan komme til å skje i forholdet til Vanja, den spesielle kollegaen - eller vil det? Man vet aldri med Sebastian Bergman....
Strålende krim!!!!!

Flere bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila