Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Denne bygården i Kairo, ble bygget i 1934 og står fortsatt. Bygningen utgjør rammen i fortellingen om kvinnebedåreren Zaki Bey, den begavede sønnen til vaktmesteren, Tahal, som drives ut i politisk ekstremisme, Hatem - homoseksuell avisredaktør, Buseyna som brødfør familien og må utstå butikksjefens seksuelle overgrep, og Hagg Azzam som har en hemmelig kone nummer to.
Bestikkelser er det mest hverdagslige som finnes i denne motsetningsfullt byen, der de rike utnytter sin posisjon til fulle.

En meget interessant bok med god innføring i det egyptiske dagliglivet til fattig og rik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fasinerende historie med et flott persongalleri

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alaa Al-Aswany formidler kontroversielle temaer - som politisk korrupsjon, seksuell undertrykkelse så vel som religiøs ekstremisme - i en narrativ fremstilling av en rekke karakterer. På tross av ulig bakgrunn, livsstil og moral, har alle en forbindelse til Yacoubian-bygningen, samt en kamp om å overleve en korrupt leder og en regjering som styrer dem.

Al-Aswany danner et dystert bilde av det moderne og aktuelle Egypt - med Yacoubian-bygningen som en viktig metaforisk funksjon.

En bestselgende roman i den arabiske verden, ikke uten grunn - må leses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk bok mest på grunn av alle personene som lever og som er lett å bli engasjert i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus