Viser 1 til 10 av 30 omtaler

Denne boken var så bra at den ble lest 2 ganger . 👍

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En næringsrik hvilerett fra Jo Nesbø. Blodet skvetter, kjeltringer ekspederes, alle sviker hverandre, kvinnene er lunefulle og folks replikker i ekstreme situasjoner er saga-lignende i sin tørrhet. Det eneste som skurra litt var hovedpersonens bibliotek-hangup. Tro meg, jeg jobber på et, og ingen av folkene som låner Les miserables er i nærheten av å kunne være leiemordere.

Boka ligger bare noen knepp unna å være en parodi på seg selv, men Nesbø er selvsagt for god til det. Jammen klarer han ikke å flette inn en fin backstory for hovedpersonen også, og 2-3 livsvisdomsord som ikke er så dumme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en lettlest bok, en rask liten kriminalroman. Men det er en Nesbø. Det vil si at den er virkelig godt skrevet og slutten er ikke den du ventet deg. Han har godt grep om virkemidlene han trenger for å skrive en virkelig god bok.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grei og kort krimbok som er lagt til Oslo på vinterstid i 1975. Olav er leigemordar, og no har han fått eit oppdrag som han nøler litt med å gjennomføre. Han bestemmer seg for ein eigen vri, og det får mykje større konsekvensar enn han kunne ha sett for seg. Det blir ganske blodig etter kvart.

Det er mykje bra i denne boka. Tidskoloritt, miljøskildringar, persongalleri, det meste er av god kvalitet. Men det er vanskeleg å tru heilt på hovudpersonen. Han skal vere dyslektisk og nærmast ein skuletapar, han framhevar sjølv stadig vekk at han ikkje har greie på det eine og hint, men det skin ganske ofte igjennom at han er rett så belest. Han er også ein blauthjarta romantikar, men trivest likevel som leigemordar. Det er godt mogleg at det kan finnest personar som er slik, men eg greier som nevnt ikkje heilt å tru på det.

Men når det er sagt, så er boka både underhaldande og spanande, innimellom også vittig. Det er ein litt annan stil enn i Harry Hole-bøkene, eg vil tru forfattaren har godt av å variere litt. Og det har sikkert lesarane også. Så då er vel alt i orden, då.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sprøyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En krim utenom det vanlige. Denne krimen handler ikke så mye om forbrytelsen og etterforskningen som vi er vant med fra krim, her får vi utelukkende se historien fra leiemorderen sin side. Og han er en leiemorder utenom det vanlige.

Boka har mye humor, fiffige formuleringer og leiemorderen er ikke kaldt og utspekulert, men heller ganske filosofisk anlagt. Også blir han lett forelska. Noe som er både positivt og negativt for hans egen del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eirik Elvestad
Blod på snø
Kort sammendrag:
Boken "blod på snø" er skrevet av musiker og forfatter Jo Nesbø. Olav Johan er den man følger mest i boka. Han er en leiemorder. Han bor i Oslo, men vokste opp lenger nord. Der startet han sin morderkarriere. Som ung drepte han sin far. I Oslo ligger han litt tynt ann etter at han har blitt uvenn med dopkongen Hoffmann.
Jeg syntes denne boka var bra fordi det skjedde noe hele tiden. Denne boka fikk meg til å se et annet syn på krim. Jeg anbefaler denne boka får 12 og oppover. Jeg gir den terningskast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke forvent ei vanlig Nesbø-bok, for det er det ikke. Ganske annerledes. Ikke krim og spenning heller i den forstand, men litt fiffig skriving. Man humrer litt innimellom av hvordan ting uttrykkes, liker det godt. Bittersøt slutt, men langt fra platt. Annerledes bok som forsvarer sin korte lengde. Kort bok, store bokstaver og lite på sida. Får en følelse av en touch av poesi. På grunn av at den er såpass kort og er rask og lese, synes jeg den absolutt er verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt annen bok... Hadde høye forventninger og gledet meg skikkelig, men ble så skuffet, så skuffet! Traff meg ikke i det hele tatt. Ble overdrevent og helt feil for min del, dessverre :-(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline