Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Det er umulig å putte Stephen King inn i en sjanger, da han helt klart skriver mange forskjellige typer bøker. Denne har jeg puttet i sjangeren Drama, da jeg ikke synes den kvalifiserer til Krim, selv om det absolutt er et innslag av det her også.
Boka er på alle måter bra skrevet, jeg lever meg godt inn i den og får en god følelse av både hovedperson og andre personer. Allikevel synes jeg boka mangler ett eller annet, selv om jeg ikke klarer å sette fingeren på akkurat hva. Kanskje jeg forventet meg mer Krim/Action?
Terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den sommeren Devlin Jones var 21 fikk han sommerjobb på fornøyelsesparken Joyland. Han fikk nye venner, Tom og Erin som han både bodde og arbeidet sammen med. En kveld så Tom et gjenferd i The House of Horrors. De fant ut at en ung kvinne ble myrdet i en av spøkelsestogvognene noen år tidligere. Morderen ble omtalt som The Funhouse Killer. Erin hjalp han med å samle informasjon om tidligere uoppklarte mordsaker på unge kvinner. Ved sesongslutt dro vennene tilbake til sine studiesteder. Devlin ble værende på Joyland som en del av vaktmestercrewet. Han var besatt av tanken på å selv se spøkelset i The House of Horrors. Han ble også kjent med Annie og hennes syke sønn Mike. Begge får stor innvirkning på hans liv og jakten på The Funhouse Killer.

Devlin lærer om vennskap, seg selv og om å forholde seg til savn og død den sommeren. Og om å slippe taket og ta farvel.

Joyland er en nostalgisk skildring om å være ung, en reise i en gutts liv sommer'n 1973. Omslaget lovet meg pulp horror. Det fikk jeg ikke. Jeg ønsket meg mer av mordmysteriet. Men en fin, varm og melankolsk oppvekstskildring fra 70- tallet er helt greit. Stephen King er god på det også. Han er en dyktig historieforteller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er for så vidt en krim, men først og fremst en utrolig god fortelling om et turbulent halvår i en ung manns liv. Fantastiske personskildringer, et levende miljø, en liten dæsj grøss og til og med tårer i øynene på slutten. Super! Anbefales! Veldig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

marithcBerit RHilde H HelsethTone HKirsten LundTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandLars MæhlumLailaNina SolåsLene Andresen