Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En thriller av en bok! Fikk nesten samme følelsen som da jeg var ungdom å leste Bagley, bare en side til, bare en side til ... Men her måtte jeg jo dessverre tenke litt innimellom så det var umulig å bare "sluke" boken.

Selve innholdet er jo som å komme hjem for meg, det jeg har strevd med å formulere, men som jeg hverken har hatt gode argumenter eller resonementer for. Marsdal skriver også godt og med snert, jeg liker det feks godt når han viser til at oppgangstiden under Gerhardsen neppe bare skyltes Det Norske Arbeiderparti (DNA) ved å vise til oppgangstiden som Spania hadde på 60 tallet under Franco: "Hvordan skal vi tolke dette? Var Francos Spania, med brummende vaskemaskiner i de tusen hjem, i ferd med å bli et klasseløst samfunn? Før eventuelle Franco-fans begynner å feire, bør de legge merke til hva som skjedde i hele den industrialiserte verden i disse tiårene"

Spesielt morsomt for meg er det å lese om dotcom-tiden som jeg selv var en del av. Som IT-arbeider i dag kjenner jeg meg godt igjen i at det ikke ble sånn sving på at de som arbeider skal styre selv (verktøyet er riktignok hodet fremfor hendene), men ellers er mye ved det samme.

En av de tingene han nevner i boken: Nullarbeidermyten, er noe jeg har trodd fullt og fast på. Nå kjenner jeg at jeg må sjekke det opp. Hva er egentlig sant?

Som en bonus forsto jeg plutselig denne boken mye bedre - og det er jo alltid greit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl