Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Leonardo Da Vinci og hans tid skrevet av Atle Næss

Leonardo Da Vinci og hans tid ble utgitt i 2014 på Gyldendal sitt forlag. Den er skrevet av Atle Næss som tidligere har vunnet Brageprisen for en lignende bok om Galileo Galilei i 2001.
Boken handler om Leonardo Da Vinci gjennom alle faser i livet. Fra barndom til voksen og til slutt hans død i mai 1519. Boken viser hvordan samfunnet var på denne tiden i Italia. Den viser hvordan Leonardo måtte arbeide seg oppover litt etter litt helt til han ble så anerkjent at han ikke behøvde å bevise hvor god han var. Leonardo var i full vigør under familien Medicis styre i Firenze. Boken viser hvor hardt Leonardo jobbet gjennom hele livet for å få nok mat og for å få mer kunnskap. Det var ingen dans på roser og det er vist til fulle av Arne Næss.
Denne boken om Leonardo Da Vinci er en veldig bra bok med ekstrem detaljkunnskap fra forfatteren om dette temaet. Kildelisten bak i boka viser hvor hardt Næss har jobbet.

Personlig er ikke dette en bok jeg ville ha lest en gang til. Den er for tung til det og det kan være hardt for visse personer å få såpass lange sider om miljøet rundt Leonardo. Det hadde kanskje vært bedre om forfatteren bare hadde fokusert på Leonardo. Likevel er det en bra bok som er veldig lærerik og viser hvordan Leonardo antageligvis var på de fleste plan. Han hadde sine ting å stri med, men han greide likevel å drive med sine livsprosjekter. I dag er Leonardo et eget studium i seg selv og hans umettelige tørst etter kunnskap har gjort at vi i dag kan være glad over hva han oppnådde for vitenskapen.
Sjekk ut denne boken hvis du har tid og hvis du har en skriveoppgave om Leonardo er denne boka helt ypperlig.
Boka får et kraftfullt vombatspark på min nykomponerte skala.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vidunderlig, superb og meget opplysende bok om multitalentet, kunstneren, universalgeniet og renessansemennesket, Leonardo da Vinci. Jeg kan bare si: les og nyt denne boken av den dyktige og kunnskapsrike forfatteren, Atle Næss. Anbefales varmt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boktittelen virker enkel, men er i grunnen svært dekkende. Når Atle Næss legger så stor vekt på å skildre de historiske omstendighetene, får han fram både hvor avhengig Leonardos liv var av politiske hendelser, men også hvor selvstendig og original han var når det gjaldt kunst, teknikk og vitenskapelig innsikt. Det virker som et paradoks at en mann som var så avhengig, både økonomisk og psykologisk av makthavernes velvilje, samtidig var så uavhengig i sin tenkning. Næss får fram denne motsetningen i en form som for meg ble en spennende livshistorie. I tillegg får vi en grundig presentasjon og analyse av Leonardos malerier og en rekke andre verker som boka er flott illustrert med. Boka er nydelig produsert med en fyldig liste over andre bøker - også flere norske - som tar for seg Leonardo og den turbulente tiden han levde i.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Synes forfatteren får godt fram både tenkemåter og miljøer i tida da Vinci vokste opp. Og mange flotte illustrasjoner følger heldigvis med. En fin innføring i da Vinci for oss som ikke vet så mye fra før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla