Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Hva om man kan bruke datateknologi til å gjøre sorgprosessen enklere? Om du hadde muligheten ville du skypet med din avdøde bestemor eller mailet med fetteren din som nettopp døde?

Sam har laget en algoritme som gjør det mulig å maile og ha videosamtaler med avdøde familiemedlemmer og venner. For noen blir det en god opplevelse å se sine kjære igjen. For andre ikke. De avdøde forblir de samme, men de gjenværende endres.
Etter en stund må Sam ta personlige valg i forhold til om hans programmering er en bra ting. Både for han selv og de han ønsker å hjelpe.

Vi snakkes er en roman om kjærlighet, om sorg og om å klare å ta farvel. Boka tar opp temaer som minner, hukommelse og glemsel. For hvor mye av det vi husker er ekte og og hvor mye er pusset på av fantasien ved hver gjennomgang av minnene? Er det best å dra sorgen ut over tid eller bryte alle bånd brått?

Vi snakkes er en historie som stiller spørsmål, en historie som tvang meg til å tenke over en del ting om sorg og savn.

Dette er en kjærlighetsroman som ikke gjorde meg kvalm av kliss og klisjeer.Det hjelper jo at den har en del tekniske og nerdete elementer da.
Den har vittige dialoger og varme mennesker. En roman som virker som et mykt pledd for sjela.
Da boka var avsluttet satt jeg resten av kvelden i telefonen. For å fortelle folk at jeg er glad i dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ester MahlumFrode TangenEli HagelundIngunn SBerit RDun AenghuselmeToveReadninggirl20Anniken RøilGVThomas KlakeggHarald KMartinenAnne-Stine Ruud HusevågJostein RøysetChristenOmwriterStjernekastRune U. FurbergVibekeBerit B LieAmanda AaserødJulie StensethkaroghAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLene ValdemarsenHeidi LLeseberta_23Kjell PAneGladleserBoktimmyHilde H  HelsethThomas Heie H.Marit HåverstadHallgrim BarlaupStregaMarianne MIda S