Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Jeg digger ditt forfatteskap, Arnaldur. Og jeg snakker om disse krimbøkene dine med Erlendur, Sigurdur, Elinborg, Marion og alle de andre skikkelsene i dette krimbokuniverset fra Island. Tidligere har jeg lest, Vinterbyen. Og nå, myren. Det hele er jævlig bra gjort. Fine troverdige plott, superb miljøskildring og historier som river leseren med. Disse bøkene til Arnaldur er ekte Page Turnere! I Myren er det høst og det regner tungt hele tiden. Det meste er tung sosialrealistisk fattigslig tristesse. Leserne får lese om narkomani, voldtekt, vold, svik, drap, uhyggelige sykdommer, råtne lik, unnlatelser med mer fra politiets traurige hverdag... men hele heksebrygget servert på en sånn måte at du gliser, fryder deg! -over forfatterens nådeløse blikk på egen islandsk samtid. Myren er en solid sekser på terningen. Faktisk et den en av mine favorittbøker! Kjøp denne og les den! Bedre blir det ikke:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka var veldig lettlest, kanskje litt i meste laget. Men jeg synes også den hadde et godt komponert plott, og spennende karakterer. Jeg ble ikke oppslukt av historien, men jeg fikk veldig lyst til å lese flere bøker av Indridason for å bli bedre kjent med noen av karakterene. Fint innblikk i Islandsk kultur og dagligliv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt språk og et fint og troverdig plott. Stemningsfullt skildret og med fint persongalleri. Blir ikke det siste jeg leser av Indridason. Eneste som hindrer denne fra full pott, er at jeg synes det brukes for lang tid til å nøste opp trådene på slutten. Spenningen er over godt før siste side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en kjellerleilighet i Islands hovedstad blir en eldre mann funnet drept. Hvem var han og hvorfor har noen villet ta ham av dage? Mens Erlendur og teamet hans etterforsker saken, dukker det opp mange gamle familietragedier og forbrytelser, og nettet snøres sammen rundt morderen.

Som alltid i Indriasons bøker følger vi flere parallelle historier. En brud forsvinner fra bryllupet sitt og Erlendurs forhold til sin narkomane datter utvikler seg i en mer positiv retning.

Mest av alt minner ikke denne boken om en krim av den tradisjonelle typen. Det er ikke først og fremst spenningen etter å finne morderen som driver historien fremover, men mer beskrivelsen av det islandske samfunnet i alle sine avskygninger.

Ivar Nørve er for øvrig en oppleser av et stort format!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R