Viser 1 til 9 av 9 omtaler

For meg blir dette mer en historieleksjon enn en historiefortelling. Jeg klarer ikke helt å følge livene til karakterene, men klarer fint å følge med på det historiske aspektet, og siden deler av det er i min tid, er det veldig interessant.
Ikke misforstå, Follett skriver (som alltid) bra. Jeg hadde aldri i verden lest ferdig en bok på nesten 1100 sider hvis den ikke hadde fenget på noen som helst måte. Men jeg liker han bedre når han skriver om tider lengre tilbake i historien.
Terningkast 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp ferdig med «Hundreårstrilogien» til Ken Follett. For en historieforteller! Jeg synes det var spesielt å lese om Cuba-krisen, den kalde krigen og atomopprustningen akkurat i de dagene da NATO-øvelsen pågikk i landet vårt. Lett å trekke paralleller til vår egen tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den tredje delen av århundretriologien til Follett. Denne tar for seg "levetiden" til Berlin-muren; men tar også for seg mange historiske øyeblikk basert rundt den vestlige verden.

Historie og fiksjon blandes på en utrolig bra måte, og lesetempoet er like høyt som andre Follett-bøker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidsepoke fra 1960-tallet til Berlinmurens fall i 1989. Omhandler familienei USA, England, Tyskland og Russland. De fleste av handlingene er selvopplevd og det er ganske interessant å få tilbakeblikk på historiene. Epilog om valg av Obama som president. Boka anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken fortsetter i det samme sporet som de foregående bøkene, og det kan være vanskelig å beholde motivasjonen gjennom siste halvdel av de vel 1000 sidene, (eller ca 3000 samlet), Det som motiverer, er vel kanskje tilbakeblikk på 70 og 80-tallet, som en form for mimring i forhold til viktige hendelser i min barndom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der de to første bøkene var meget grundige i forhold til epoken de omhandlet, synes jeg denne boka, til tross for over 1000 sider, blir for overfladisk. Men bevares, etter ca 3000 leste sider om 1900 tallet, er denne trilogien det mest underholdende historieverket du kan finne om vår nære fortid

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste bok i Ken Folletts fantastiske trilogi om det 20. århundre. Handlingen i denne boken starter i 1961 og avsluttes i 1989. Igjen følger vi de fem familiene i USA, Wales, England, Sovjetunionen og Tyskland. De fiktive familiene veves inn i historiske hendelser: kampen om borgerrettigheter, politiske mord, Vietnamkrigen, Watergate, Cubakrisen, Berlinmuren, revolusjon og rock`n roll.

Dette burde være pensum for alle og enhver! Til tross for over 1000 sider, er det hele så spennende og interessant at sidene leses i rasende tempo.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk. Tre tusen sider med historie, levendegjort med romanens skikkelser. Tenk om historiebøkene ble laget slik for femti år siden. Det er bare å applaudere Ken Follett og hans medarbeidere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er mangeårig fan av Ken Follett. Han kan som få fortelle en historie som belyser et historisk emne, samtidig som han menneskeliggjør det gjennom personene sine.De to første bindene i denne siste trilogien skuffet meg imidlertid litt. Lerretet ble litt for stort, personene litt for overflatiske. Samtidig skildret han begivenheter som for meg var velkjente gjennom mange andre bøker, både fiksjon og dokumentar. Denne siste boka likte jeg bedre. Han har greid å begrense fokus litt, og personene lever bedre. Grepet med å skildre verdensbegivenheter gjennom de store politikernes assistenter fungerer fremdeles godt, synes jeg (som aldri kan glemme Upton Sinclair og hans Larry Budd).Avslutningen med Berlinmurens fall blir litt tam, men jeg forstår at han måtte ha den med. Men alt i alt: Jeg har kost meg gjennom 1100 sider.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anna-PiaBjørg Marit TinholtTine SundalHilde H  HelsethHildeEllen E. MartolPirelliMartineIngunn STheaJenny Dahl BakkenSverreRade AlmudaffarLisbeth Kingsrud Kvisteningar hEster SHildaBeathe SolbergCaroline H HeitmannLillevikjell kHilde StorkjørrenHilde Merete GjessingHeidiVibekeTanteMamieStregaMartin AasbrennSynnøve H HoelKarin BergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnjaRisRosOgKlagingellinoronilleFrode TangenKnut SimonsenTorill Elisabeth RevheimIngeborg GAnniken RøilKirsten Lund