Viser 1 til 10 av 12 omtaler

Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs - dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier.

Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde.
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Marit Reiersgård "Jenta uten hjerte"

To mysterier, onde intriger og skjebnesvangre fortielser. Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs - dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde. Men blålysene går også i en annen retning denne tidlige vintermorgenen. Et hus like i nærheten av åstedet er nedbrent, og en eldre dame er omkommet.

Forfatteren ble Riverton nominert for denne boka, og som alltid når jeg begynner på ei bok fra Marit Reiersgårs, gleder jeg meg veldig til å begynne.
Dette er bok nr. to om politietterforskerne Verner Jakobsen og Birte Røed, to helt vanlige politifolk som med normale hverdags problemer. Verner og Bitte blir etter hvert veldig personlig involvert i saken, der mobbing blant jenter er et av temaene. Forfatteren beskriver det godt, men jeg skulle gjerne lest enda mer om temaet. Uten å røpe for mye av handlingen, så har Marit nok en gang snekret i sammen et godt plott, der det er vanskelig å finne løsningen før en har lest ut boka. Det var en bok som var vanskelig å legge fra seg underveis, og jeg anbefaler den absolutt videre.
Normalt leser jeg bøker kronologisk, men med Reiersgårds bøker har jeg bommet totalt. Heldigvis går ikke bøker ut på dato! Jeg synes at Marit har etablert seg som en av våre beste forfattere, og jeg ser frem til siste boka om Verner og Bitte som kommer ut senere i år.
Denne boka har jeg både lyttet til og lest, men skal du lytte til boka, så anbefaler jeg at du skrur opp hastigheten litt, det gjør lytteopplevelsen mye bedre. Jeg foretrakk uansett å lese mesteparten av boka på papir, pga. innleser.
Boka er fra egen bokhylle, og jeg velger å gi den en svak femmer .
Terningkast 5-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken likte jeg veldig godt. Marit Reiersgård holder på spenningen og porsjonerer ut i passende doser. Her er mange tråder å følge, som elegant blir nøstet opp til slutt.

Spennende og velskrevet.
Tittelen lurte jeg en stund på, men når det åpenbarte seg så var den genial.
Absolutt leseverdig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg startet med Stolpesnø som jeg likte godt, men Jenta uten hjerte nådde dessverre ikke helt opp. Historien ble for stillestående og langtekkelig, selv om temaet er både tidsriktig og interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Jenta Uten Hjerte (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les min omtale av Jenta uten hjerte her (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er iskald vinter i Lier, og i skogen blir 15 år gamle Idunn funnet drept. Like ved åstedet brenner et hus ned til grunnen. Den gamle damen som bor der ligger død på kjøkkengulvet, og hennes kriminelle sønn har akkurat sluppet ut fra fengselet. Verner Jacobsen skal begrave sin eneste sønn, men så blir bårebilen stjålet.
Det blir en vanskelig sak for Verner Jacobsen og Bitte Røed, for Bitte erklæres inhabil da det viser seg at kjæresten hennes er et sentralt vitne i den ene saken.

Nok en god krim fra Reiersgård og jeg håper på mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

god krim, og aktuell mht sosiale medier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god krimbok. Gikk rett på biblioteket for å se om det var flere av samme forfatter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Marit Reiersgård er født i 1965 og kom ut med sin første krim, " Stolpesnø" i 2012. Den har jeg dessverre ikke lest, men det burde jeg kanskje.....iallefall hvis den er like velskrevet som denne. " Jenta uten hjerte" er en frittstående oppfølger til "Stolpesnø", og det gikk helt greit å lese denne uten å ha lest den første.

Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs. Det er natten før han skal begrave sin sønn, som er død av kreft.Men når telefonen ringer, midtt på natten, vet han at også andre nettopp har mistet noen av sine kjære. En 14 årig jente er funnet død i snøen ved en stor obelisk i Lier. Mens Verner er på åstedet får han melding om at bårebilen med hans sønns kiste er stjålet ! Og ikke langt unna den døde jenta brenner et hus ned, og der befinner en eldre kvinne seg.Det viser seg at den døde jenta hadde vært på en ungdomsfest i nærheten. Men når avhørene begynner er det ingen som vet noe, ingen som har sett noe....

Dette er en god krim som får deg til å tenke, på dagens harde kår for unge som skal vokse opp, og som trenger å bli sett og godkjent av venner. Som ikke kan skille seg ut på noe sett og vis. For da er de der....mobberne !
Godt språk, lett å lese men tung å fordøye. For det er hard kost dette, og et meget aktuelt tema, på alle vis. Jeg likte den veldig godt, fordi den var veldig spennende, tankvekkende og rett og slett ei god krimbok. Jeg må kanskje skaffe meg "Stolpesnø" også :) Anbefales !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieKirsten LundHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_Meson