Viser 1 til 10 av 23 omtaler

Spenning til siste slutt. Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken må jeg si at jeg ikke har lest, men hørt. Jeg lånte den nemlig på biblioteket for vel et år siden da jeg ikke kunne lese mye pga en hjernerystelse. Spennende, godt skrevet, men altfor lang, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god kriminalfortelling med mange uventede vendinger. Akkurat nok til å holde nysgjerrigheten og engasjementet oppe i over 600 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppskrytt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt ufattelig at denne boka kan ha fått så mye god kritikk! For meg famstår den som utulig dårlig skrevet, med uengasjerende personer, flate dialoger og uinteressant plott. Det siste er veldig godt gjort, for i utgangspunktet burde mordhistorien det hele spinner rundt framstå som spennende. det gjør det på ingen måte. Irriterende å i det hele tatt ha brukt tid på å ha tatt fatt på denne svake romanen i en verden der det finnes så mange gode bøker - nå har jeg nettopp begynt på Ensomheten i Lydia Ernemanns liv, for en stor lettelse å få lov til å lese en så mye bedre roman etter Harry Quebert-tullet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SPENNENDE! Underfundig, drivende god, annerledes. LES!
6ordsanmeldelser av bøker, intet mer intet mindre

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litteratur og krim

Joël Dicker er en ung sveitsisk forfatter (1985). "Sannheten om Harry Quebert-saken" ble en bestselger i Frankrike da den ble utgitt i fjor, med nesten en million solgte eksemplarer.

Boken handler om suksessforfatteren Marcus Goldman som oppsøker sin mentor Harry Quebert for å få hjelp med sin håpløse skrivesperre. Etter hvert blir liket av en ung jente funnet nedgravd på eiendommen til Harry, som dermed blir arrestert og tiltalt for mord. Ut fra dette spinnes en spennende og svært velskrevet kriminalfortelling som samtidig er en glimrende beskrivelse av et amerikansk småbymiljø. Det som gjør dette litt spesielt er at dette amerikanske småbymiljøet blir beskrevet av en ung sveitsisk forfatter. Og han beskriver det mer typisk amerikansk enn kanskje amerikanerne selv makter. Av og til blir beskrivelsene nærmest parodiske - lunsjene på den amerikanske dineren med sin kaffe, omeletter og lønnesirup - den overambisiøse moren som så gjerne vil gifte bort datteren til den nylig innflyttede forfatteren fra New York - den talentløse ektemannen hennes - den lokale politistyrken....

Språket, personene i boken og utviklingen av intrigen får meg ofte til å tenke på John Irving. Handlingen foregår i New Hampshire, det er strand og kyst, et stort persongalleri, Irving har sine bjørner, Dicker skriver om måker. Irving skriver om bryting, Dicker om boksing. Jeg tror ganske sikkert Dicker kjenner sin Irving, og at noe av dette er en tribute til ham.

Boken er svært rik på detaljer, småbymiljøet er godt beskrevet, den har mange spennende hopp i tid uten at det blir forvirrende, og en spennende intrige med en elegant og overraskende vri på oppklaringen.
Flere bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppsummert ble denne romanen en stor skuffelse. Skuffelse fordi jeg på forhånd hadde fått det inntrykk at dette var en god roman, Enkel underholdningslitteratur er min leseopplevelse Som etterhvert utmattet meg med alle gjentakelsene mv. Det verste er at jeg har lest den; alle timene jeg har brukt. Jeg burde stolt på den første følelsen jeg fikk; avbrutt etter 50 sider. Mer i et innlegg på bloggen min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vilken underbar bok! Jag kan bara sälla mig till skarorna som har läst den och hoppas på mer från denne författare!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheia