Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Nattsvermeren av Thomas Harris

Dette er Thomas Harris andre roman som omhandler Hannibal Lecter. Det er også oppfølgeren til Den røde Drage som også var en meget god bok. I denne boka følger vi den begynnende FBI agenten Clarice Starling som får i oppdrag å lirke ting ut av kannibalen Hannibal Lecter. Som antatt viser det seg å være vanskelig å samarbeide med den brutale Lecter og Starling må tillate seg og gi sine mest intime barndomsminner så hun til gjengjeld får informasjon om massemorderen Buffalo Bill. I Den røde Drage fulgte vi morderen Francis Dolarhyde mens i denne får vi en annen likeså fæl fyr nemlig Buffalo Bill. Hans mål er å sy sammen en slags vest av damehud så han kan gjennomgå en forandring. Jeg hadde en del forhåpninger til boka siden den har blitt til film og har fått gnistrende bra kritikk.

I motsetning til Den Røde Drage får du her mer informasjon og mer action rundt Hannibal Lecter. Du får se han bruke sine evner til fulle. Det er vanskelig å si hvem jeg foretrekker mest av boka og filmen men en ting er sikkert begge er veldig bra. Det som er veldig spennende i Thomas Harris romaner er at man får et innblikk i hvordan en seriemorder jobber og oppfører seg. Hva som foregår inne i hode på dem. Selv om jeg syns Francis Dolarhyde var en mer spennende antagonist enn Buffalo Bill gjør Thomas Harris et godt forsøk på å lage en like kaldblodig morder. Ofte det som gjør en skurk veldig bra er at personen har nyanser og ikke bare rett fram et mord. Det må være noe morderen bryr seg om å som gjør at personen skiller seg ut fra andre. Starling som er hovedpersonen i Nattsvermeren er ikke noe dårligere enn hva Will Graham var i Den Røde Drage. Man får vite om hennes dystre fortid og man håper alltid på at det skal gå bra med Clarice. Hun har også et meget godt forhold til lederen av FBI i Quantico Jack Crawford. Begge er litt dystre men det gjør at de passer bedre sammen. Du ser at Crawford virkelig unner Clarice Starling å prøve å fakke morderen. Når hans kjæreste Bella ligger for døden ser han et glimt av håp i denne unge, fremadstormende og litt dystre FBI agenten.

Dette er en veldig bra bok som jeg anbefaler på det høyeste. Den er litt lettere å lese enn Den Røde Drage vil jeg påstå og den er nok for et bredere publikum. Thomas Harris har virkelig truffet blink og jeg kan virkelig skjønne hvorfor hans bøker har blitt adaptert såpass mange ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil