Viser 1 til 10 av 35 omtaler

Veldig fin bok. Anbefaler alle å lese boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En.herlig leseropplevelse som jeg skulle ønske varte mye lengere. Terningkast. 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt for trist bok, men samtidig veldig fin og godt skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt skrevet bok om krig og kjærlighet. Informativ om Afghanistan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sjelden har en bok vekket så sterke følelser hos meg som Tusen strålende soler. Den er både trist og provoserende, samtidig vakker og håpefull.

Gjennom romanens to kvinnelige hovedpersoner makter forfatteren å få frem hvordan religiøs fanatisme og kvinneundertrykkelse ødelegger enkeltmenneskers, særlig kvinners, hverdagsliv, ønsker og drømmer. Men i alt det onde skinner også kjærligheten, og den store betydningen av det å elske og å bli elsket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En sjeldent sterk fortelling. Nøkternt fortalt, men desto mer gripende.
Gjør nesten vondt, en gang iblandt.
Må leses!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En Fantastisk bok som falt i smak fra første side. Dette er en bok som får deg til å smile,le og kanskje til og med felle noen tårer. Karakterene i boka er spennende og interessante og man får fort en slags tilknytning og medlidenhet for både Laila og Mariam. Har du ikke lest denne enda anbefaler jeg deg å gjøre det så fort du har mulighet <3 LES OG NYT!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en sterk og gripende historie om to jenter/ kvinner i Afghanistan Mariam og Laila. Mariam er født som uekte barn, og blir giftet bort som 15 åring. Kvinneundertrykking og kvinnemishandling er en del av historien i denne boka, noe jeg dessverre tror gjenspeiler livet for mange afghanske og muslimske kvinner. Vi følger kvinnene gjennom krigene i Afghanistan; først ved Sovjets invasjon i 1979 som ga bedre vilkår for kvinnene; det var da fortsatt mulig å gå uten hijab og burka for de "moderne" kvinnene i byene. Tiden etterpå medførte mange kriger mellom ulike krigsherrer innen mujahedin, og da Taliban kom til makten ble det innført strenge sharialover og kvinnene fikk ikke lov til å bevege seg utendørs uten følge av en mann, ble nektet å arbeide og måtte gå med burka. Selv om det er en del triste hendelser her, så er stordelen av boka fine beskrivelser og positive hendelser. En bok jeg anbefaler på det varmeste.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noe av det vakreste jeg har lest. Samtidig ble jeg forbannet av å vite hvordan virkeligheten er for mange kvinner og familier.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KKirsten LundFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheiaKikkan Haugen