Viser 1 til 10 av 12 omtaler

Det er søndag ettermiddag. Jeg har lagt fra meg boka Mandeltreet. Den er ferdiglest og ligger på salongbordet med permen bøyd litt oppover som viser at den har blitt åpnet mange ganger, fordi jeg har trengt litt tid til å stoppe opp og tenke.

Nå sitter jeg og tenker på reklamen for Aftenposten der skuespilleren snakker med sin behandlende psykolog og får sin diagnose.

«Du lider av skråsikkerhet», sier psykologen.

Boken Mandeltreet handler om konflikten mellom palestinere og israelere, og hvor ille dette er for menneskene i regionen. Samtidig gir boka også et glimt av håp for dem som bor der.

Så hvorfor tenker jeg på Aftenposten-reklamen?

Jeg tenker at håpet kanskje ville hatt større muligheter for å slå gjennom hvis ikke alle var så skråsikre på at de har rett.

Forfatteren er amerikansk og av jødisk herkomst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en nydelig bok- jeg leste til 03,40 i natt . kunne ikke legge den fra eg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sterk historie som viser at det alltid er håp om et bedre liv uansett hvor vanskelig det kan være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken traff virkelig en nerve hos meg. Jeg hadde lest og hørt mye om Palestina konflikt og har hørt mye om historien og hørt fra ulike parter av sidene hvordan de ser på konflikten osv. Jeg har aldri ønsket å ta stillingen i konflikt på noens sin side og forblir forsatt nøytral. Likevel var bok fantasisk rørende skrevet og hadde et godt innhold, men vinkler dette helt klart fra hovedpersonen synsvinkel. Man får likevel en del personer i boka man liker og kan sympatisere med figurene. Sterkt sterkt og derfor gir jeg den terningskast fem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei sterk bok om palestinere kontra israelere. Interessant og spennande.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en fantastisk vakker og god roman med tyngde. Har ikke noen problemer med å leve meg inn i fortellingen og bli revet med og lar meg frustrere av hendelsene. Den er nær da vi følger en person tett gjennom livet i de nære ting som hender med han og familien. Jeg kjenner igjen landskapet, folket og miljøet helt ned til lyktene etter mitt eget besøk i Israel og Vestbredden. En varm og troverdig fortelling fjernt fra trygge Norge.
Vanskelig å legge fra seg og synd den er slutt!
Anbefales alle som liker Midtøsten!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg ble dette en av favorittene..!!! Veldig brutal men forklarer litt hvorfor hatet har blitt så stort. Men du verden for en bok...!! Nå har jeg lest to "Palestina" bøker etter hverandre så må kanskje prøve å finne en fra "den andre siden"..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en sterk historie, som jeg kommer til å huske lenge. Her får vi innblikk i hvordan det er å være Palestiner og vokse opp på Gazastripen. Vi følger en fattig familie gjennom sorg og glede. Ichmad er et geni når det gjelder Fysikk og matematikk. Men han må slutte på skolen, fordi han må skaffe penger til familien. Pappa'n sitter i fengsel og han er den eldste sønnen.
Lærerik bok om Israel Palestina konflikten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte boken veldig godt. Brutal, men også varm.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa