Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Nok en glimrende krim fra Arnaldur Indridason. I Reykjaviknetter er vi tilbake til begynnelsen av 1970-åra. Arnaldur Sveinsson er ung og relativt nyansatt politikonstabel på stadige patruljer rundt omkring i Reykjavik. Og på eget initiativ og rent privat, etterforsker han et mistenkelig dødsfall. Pluss, selvfølgelig, en mystisk forsvinning. Det hele er som vanlig godt fortalt og spenningen stiger gjennom hele handlingen i boka.

Ja, jeg har sagt det før. Krimbøkene til godeste Indridason er noe av det ypperste vi har innen genren i dag. Du trenger heller ikke lese bøkene om etterforskeren Arnaldur Sveinsson i rekkefølge. Hver bok står stødig på egne bein.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Reykjaviknetter er anderledes enn de tidligere bøkene til Indridason. I denne boken tar han oss med tilbake til begynnelsen av Erlendurs karriere. Da han var en vanlig, patruljerende politimann i Reykjavik. Men samtidig er den en historie om hvem Erlendur er og hvorfor og hvordan han har blitt den sympatiske etterforskeren som ikke gir opp. Det er tydelig at han hadde alle karaktertrekkene til en som kan bli en dyktig politimann fra begynnelsen av.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Erlendur sine stille etterf. Drukna uteligger og ei forsvunne kvinne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke hans beste, men grei nok. Liker fortsatt det rolige tempoet, dialogene og stilen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dårlig bok eller dårlig oversettelse?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker den unge Erlendur, han nøster opp mysterier med tolmodighet og uten å gi opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerTanteMamieKirsten LundHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars Mæhlum