Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Hadde gledd meg til å lesa denne, men så langt er eg oppgitt over språket i den norske omsettinga, puh! Krøkkete, rare samansettingar, når biblioteket åpnar att, skal eg låne den svenske og sjå om det blir betre..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en god biografi om Tove Jansson. Jeg har akkurat lest endel bøker av henne, og var interessert i å lære mer om henne som menneske og forfatter.

Noen ganger kan biografier være tunge å lese. Denne er ikke tung å lese. Det er mange bilder, malerier og illustrasjoner som bryter opp og komplementerer teksten. Teksten er også godt typografisk organisert, med blant annet passelig skriftstørrelse, og avsnitt. Det sammen med et godt og levende språk gjør dette til en god bok.  Kapitelene trenger heller ikke leses kronologisk, så en kan lese litt og litt av gangen.

Under lesningen ble jeg imponert over hvordan Jansson levde et selvstendig fritt liv i en tid hvor kvinner ofte ble begrenset av sterke forventninger om å gifte seg og ofre karrieren for familien. Hun hadde åpne forhold med sterke mannlige kunstnere uten å binde seg eller gi opp sin egen kunst. Hun hadde også forhold med kvinner, og levde den siste delen av livet i over 40 år sammen med en kvinne.

Dette er en god bok om en spennende forfatter med en intressant livshistorie! Her et et lengre innlegg om boken på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått det bekreftet: det ligger mye i teksten og mellom linjene i Tove Jansson bøker om Mummidalen som er selvopplevd. En fortelling i fortellingen. Det fant jeg ut ved å lese Tuula Karjalainens biografi om multikunstneren Tove Jansson. En av de beste biografiene jeg har lest. Mer om hva jeg synes kan du lese i dette blogginnlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stor og viktig bok om Mummitrollenes Mamma - som var så mye mer enn det også. En stor kunstner og et interessant menneske, et spennende liv. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin Lothe