Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Kristjansson bruker et sted i boka begrepet "Knausgård på speed". Nå er det kanskje ikke en helt presis beskrivelse av Kristjanssons egen bok, som vel er et forsøk på gonzojournalistikk, mens Knausgårds seksbindsmastodont er en roman. Likevel tøyer både Knausgård og Kristjansson sjangergrensene såpass at denne boka kanskje kan beskrives som "Knausgård på julebrus". - Den er nok tross alt et betraktelig lettere verk. Enkelte steder går den kanskje litt tettere innpå intime detaljer fra forfatterens liv enn akkurat denne leseren finner strengt tatt nødvendig, men folk er jo så forskjellige.

Den som venter en seriøs fagbok med masse fakta om aksjemarkedet, blir nok skuffet. Denne boka handler først og fremst om Kristjanssons liv i tre måneder - lett redigert for å passe inn i et klassisk spenningsmønster. Slik sett kan den minne litt om en episode fra Love Actually, som ellers blir lett harselert med i et punkt i boka.

Standupkomikeren Kristjansson er småmorsom hele veien, og det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet både her og der av hans skråblikk på både seg selv, sine raddisvenner og aksjespekulantene. Innimellom kommer det også drypp av interessant informasjon og vurderinger av aksjemarkedet og den moderne kapitalismen. Så om du er nysgjerrig på slikt og ikke lar deg ikke skremme av litt sex og fyllerør, kan dette absolutt være en bok for deg.

Det mest skremmende som boken forteller meg, er likevel hvor gammel jeg er. Den er full av ulike populærkulturelle referanser, og når f.eks. en film som "Troja" med Brad Pitt fra 2004 omtales som en "gammel klassiker" skjønner jeg at jeg ikke bare står overfor en generasjon med et litt annet tidsaspekt enn meg selv, men også noe om hvilke kvaliteter en film må ha for å kunne karakteriseres som en klassiker. Jaja. Lawrence of Arabia, sier nu jei.

Men absolutt en lesbar bok altså. Og lettlest og snarlest for den som det betyr noe for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKirsten LundRonnyNicolai Alexander StyveVannflaskeHarald KMartinEgil StangelandHeleneIngunnLinda NyrudTor Arne DahlSigrid Blytt TøsdalOleHanne Kvernmo RyeINA TORNESStig TEllen E. MartolQuijoteLinda LarsenMonaBLPer LundIda SReadninggirl30Eli HagelundEivind  VaksvikJeanetteWilliam BillisonMartine GulbrandsenBjørg Marit TinholtAvaGrete AastorpTonjePiippokattaBente L.Tone HIngunnJBård StøreHeidi BHanne