Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Leseverdig og fascinrende, men til tider krevende. Siden jeg ikke har vært borte i fenomenet før, ble jeg overrasket over at noe så spesielt som hallusinasjoner kan forekomme i så mange varianter og ha så mange medisinske årsaker. Men nevrologen Oliver Sacks har evnen til å gå langt utover medisinen når han skal beskrive og forklare fenomener som bryter med vår vanlige oppfatning av virkeligheten. Han trekker veksel på beretninger fra pasienter han har møtt, men også på memoarer og skjønnlitteratur - og på egne erfaringer.

Hallusinasjoner er så godt som alltid ufrivillige, men Sacks nevner også spesielle tilfeller der hallusinasjonen kan være utløst med vilje gjennom dyp konsentrasjon som ved spiritiske seanser og bønn. Boka er skrevet med stor innlevelse og respekt for dem forfatteren har møtt og hørt fra i sin medisinske praksis - gjerne over lang tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

OleMorten MüllerTanteMamieKirsten LundHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergJulie StensethPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTurid KjendlieTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSolDolly DuckTonesen81Pi_MesongretemorEivind  Vaksvik