Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Sidsel Dalen "21 dager"

21 dager er en intens og nervepirrende thriller, som strekker seg fra Oslos bakgater til samfunnets rike og mektige. Det er en triller om menneskehandel, grådighet og korrupsjon i oljebransjen. Her møter vi på ny journalist Mia Mikkelsen fra Dødelige dråper. Jakten på sannheten bringer Mia i livsfare.

Dette er Sissel Dalens andre bok, men det er mitt første møte med forfatteren. Det blir ikke det siste, for her har forfatteren skrevet en av de bedre thrillerne om det norske oljeeventyret. Den tar for seg korrupsjon i oljeindustrien, men her handler det ikke bare om penger, men også om organisert menneskesmugling, narkotika og vold. Hovedpersonen i boka er gravejournalisten Mia Mikkelsen som etter hvert havner i livsfare. Boka har to fortellerstemmer, journalisten Mia og prostituerte Anna og romanen er skrevet i et røft og maskulint språk. «21 dager» er en intens thriller hvor det skjer noe hele veien, og dermed var den vanskelig å legge fra før den var ferdiglest. Handlingen foregår over 21 intense dager. Denne boka anbefaler jeg sterkt videre. Boka er både lest og lyttet til.
Terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest og ikke vanskelig å henge med i handlingen. Av og til virket det som om boken var skrevet av to forskjellige personer, men likevel var dette med på å skape variasjon og spenning synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

velskrevet-spennende og en litt annen oppbygging enn vanlig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For litt siden las jeg Sidsel sin første bok, og den var såpass bra, at når jeg hørte at denne var enda bedre tok jeg fatt i denne også – og den er bedre.
Norge er et langt land, med få innbyggere, men med stor økonomisk makt. Og når da hele maktapparatet er samlet i en by, er det ikke rart om det skulle bli noe samrøre. Børsen ligger nærme Skippergata, og "sånn går no dagan" – både for de med økonomisk og politisk makt, og de som er helt ut på den andre kanten, men i samme gata; de prostituerte uten oppholdstillatelse og annen makt enn….tja, de har vel ikke makt i det hele tatt.
Den røde tråden i boka her er at enkelte ikke klarer å se lengre enn sine egne behov - enten de er nederst på stigen og søker det helt basale, eller om de er øverst og søker etter MER MER MER, koste hva det koste vil, og at manglende impulskontroll gjerne fører til manglende puls hos andre.
Boka følger en journalist, som føler seg lite vedsatt, på jakt etter nyheter for sin oppdragsgiver, og må søke både blant de prostituerte, i direktorater og i finansmiljøene – som har kontakter i direktorater, blant de prostituerte og blant deres halliker.
Her er mye dop, utnytting, trusler, makt og avmakt, men også beskrivelser av nære gode og dårlige relasjoner.
Komposisjonen var bedre, og språklig var den mye bedre enn i den forrige boka. Hun lekte seg mer med litt syrlige undersetninger, men jeg synes hun dro litt inn litt for mange vanskelig nære relasjoner, både blant ofrene, drittsekkene, seg selv og i maktapparatet. Alle hadde liksom en forklaring på å gjøre noe som ikke er ”etter boka”. Alle ville være filantroper, de ”skulle bare” først – og slutten ble litt for ”dette passer bra på film” – aktig.
Hennes neste thriller blir sikkert veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av 21 dager. (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se min bokanmeldelse på www.digglitt.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn Christin