Viser 1 til 10 av 25 omtaler

Gutten i den stripete pyjamasen er oversatt til 50 språk, og har solgt over 5 millioner. Det er ikke rart. Dette er virkelig en rørende bok. Vi ser verden gjennom øynene til 9år gamle Bruno. Faren får besøk av "røveren", og blir beordret til Polen. Utenfor det nye hjemmet kan Bruno se masse mennesker i pyjamas bak et høyt gjerde. Hva gjør de der? En dag møter han en gutt ved gjerdet, og de to blir venner. Det er det barnlige, troskyldige, naive blikket og tankene til Bruno som gjør boken så gripende. Det at vi forstår og vet alt som Bruno ikke skjønner. Han er så levende og troverdig, en gutt man blir glad i! En bok til ettertanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av andre verdenskrigs verste kapitler sett fra et barns synsvinkel, og en fortelling om vennskap igjennom et høyt gjerde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gutten i den stripete pyjamasen er en av de beste bøkene jeg noen gang har lest. Den vekker lesegleden, og du vil ikke legge fra deg boka når du først har kommet igang. John Boyne skriver en fantastisk bok som viser godt hvordan barn har det under krig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om en tysk gutt med navn Bruno, han bor i tyskland under andres verdenskrig. Familien hans har god råd og han har det bra. Men en dag må han flytte ut på landet fordi faren hans har fått en ny jobb. Her møter han Shmuel som er en jødisk gutt. Han bor i en konsentrasjonleir og må jobbe hardt vær dag. Boken er en av de mest triste bøkene jeg har lest og forfatteren skriver bra. Alt i alt en bra bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

I gutten i den stripede pysjamas møter vi en eventyr lysten gutt ved navn Bruno. Bruno flytter med sin far, mor og søster, på grunn av at faren er sersjant i en konsentrasjons leir. I konsentrasjons leiren møter Bruno en jøde som heter Shmuel. De to blir gode venner i skjul uten at foreldrene eller vaktene vet det. En dag bestemmer Bruno seg for å gå inn til Shmuel. Tilfeldig vis den dagen er det gass dag der blir Bruno, Shmuel og mange andre jøder gassa ned.

Denne boken anbefaler jeg for alle som er glad i skjønnlitterære bøker avhengig av alder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Gutten i den stripete pyjamasen" handler om at Bruno, måtte flytte fra alle vennene sine til Polen, fordi faren var en tysk offiser, og ble beordret om å dra til en konstentrosjansleir. I det nye huset fikk Bruno streng beskjed om å aldri gå utenfor gjerdene til eiendommen, men han nekter av ren nysgjerrighet til å utforske hva som er utenfor de høye gjerdene.

Jeg syntes at boken var veldig trist, særlig fordi man får et mer detaljert bilde av hvordan tyskerne behandlet uskyldige mennesker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En trist bok om krigens grusomheter sett med en 9-årings naive øyne. Jeg begynte på boka og reiste meg ikke før jeg var ferdig med den. Den er muligens beregnet på et yngre publikum, men den traff meg og blir nok sittende en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergKine Selbekk OttersenMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  Haugen