Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Her får vi et godt innblikk i bistandsarbeid og de fattiges levevilkår. Fabrikkeiere vil tjene mest mulig og regjeringens folk meler sin egen kake.Sonja, bistandsarbeider fra Sverige flytter til Dhaka, Bangladesh med familien sin. Hun blir helt oppgitt over manglende vilje (evne) til forandringer fra myndighetenes side. De lever som på 1700 tallet, men de har mobiltelefoner, sa hun. Lokal Maffia og korrupsjon herjer. Midt oppi alt dette er det tre jenter som strever for å komme ut av fattigdommen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svenske Sofia skal jobbe med bistand ved den svenske ambassaden i Dhaka, Bangladesh. Med seg tar hun ektemannen Janne og de to barna. Parallelt følger vi to søstre som rømmer fra landsbygda for å unngå giftemål. Søstrene havner etter hvert hos Sofia og familien, og kulturforskjellene blir tydelige.

En lærerik bok om Bangladesh og ikke minst om bistand og byråkrati. Meget lesverdig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle med den minste interesse for bistand burde lese denne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

FØR FLOMMEN TAR OSS av Helena Thorfinn: En historie bygget på opplevelser forfatteren selv har hentet fra virkeligheten - bare det vitner om at boken er genuint god! Men for min del skygger det faglige språket som i noen langer perioder dukker opp, for det ellers elegante språket som bygger opp en så grusomt fengende beretting. Jeg er veldig glad for måten forfatteren har inkludert det, for meg, fremmede språket uten å eksludere leseren, ved å oversette, og det på beste vis, uten å sette kjepper i hjulene for seg selv når det kommer til drivkraften i det hun skriver. Trass gode bemerkninger lander jeg på terningskast fire. Boken opplevdes til syvende og sist noe lang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En tankevekker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

En sterk historie som gjorde inntrykk, den viser hvor store forskjellene er mellom oss her i Scandinavia og i de verste slumområdene i Asia. Lese hele omtalen min her

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit Grønbech