Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Tittel: Busemannen
Forfatter: Knut Nærum
Forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Spenning
Terningkast: 5

En spennende bok med mye satire og mange referanser fra andre Jo Nesbø bøker. Som en parodi av Jo Nesbø er dette en veldig bra bok. Den er spennende og det er latterlige ting som skjer. (Eller burde jeg ha sakt forferdelige?) Knut Nærum på sitt beste. Det jeg vil gi litt fratrekk for er at det finnes noen hull i historien som ikke er folklart.

Noen morsomme utdrag fra boken:
Lite visste de nærmere 100 tusen sjåførene som passerte krysset i løpet av et døgn at norges mest kjente veiknutepunkt til enhver tid huset rundt 50 mennesker av romfolket, samt en liten gruppe franskmenn som Per Sandberg hadde truet med å kaste ut av landet.

I det lengste hadde han håpet Willy ikke hadde sunket så dypt, men han hadde tatt feil. Han var på stamstedet. Hard Rock Café

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noen av Harry Hole-bøkene, men vet sånn tålig hvordan det går ut på, og har lest mye annen krim. Den er nok likevel ekstra morsom hvis man har et forhold til Harry Hole. Jeg ser at mange synes det er i overkant med overdrivelser. Jeg likte overdrivelsene veldig godt, jeg syntes de ekstreme overdrivelsene passet godt inn og ga sjel til boka. Lengden på den synes jeg også var fin, ikke for lang og ikke for kort. For at det skal bli så absurd som det faktisk er må lengden være som den er tenker jeg. Dessuten synes jeg plottet var helt fantastisk! Definitivt en god avkobling fra vanlig krim :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne ble bare for teit for min del. Småhumret litt i begynnelsen, så ble det hele 'over the top'.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ja... Den er jo litt humremorsom til tider. Og den avslører jo hvor formularistisk og forutsigbar selv den "beste" krimen kan være. Likevel er det vanskelig å parodiere med overdrivelser en bokserie som allerede er så overdrevet. Det er vel det som har gjort denne boken til et såpass vanskelig prosjekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er absolutt er morsom parodi, men det blir nesten litt for mye

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen dreper norske krimforfattere! Og putter buser i nesa deres…. Busemannen har bare såvidt begynt når de finner krimforfatteren Nelly Lundin død på hytta, drept med en Fjordlandmiddag.
Og selv om Willy Wakum er alkoholiker, kranglete og en konstant fra for seg selv om andre… og dessuten død… er han den beste politiet har og den eneste som kan løse seriemord i Norge!

Dette er selvfølgelig en parodi over Jo Nesbøs bøker om Harry Hole – som i kjent stil har disse forfatterne truffet spikeren på hodet både når det gjelder dette, samt andre forhold innen bokbransjen i Norge. Det var mange lett gjenkjennelige momenter her. Og ikke minst er den veldig morsom…

Likevel syntes jeg den ble litt for lang, den har lengden til en normal kriminalroman (ca 350 sider) – og det kan faktisk bli LITT mye, litt for detaljert parodisk og satirisk. Det virker som om forfattere ville ta med hver minste ting i alle HH-bøkene, og det har jo ikke blitt lite med årene…

Men totalt sett likte jeg boka godt, jeg lo og humret og noterte meg navn som speilet virkelige personer (bl.a. Dan Elgemont, Hall Olav Hamsun, Bjørn Asker Fritz, Staale Gunnarsen, for ikke å snakke om forlaget Brandthomt).
Dessuten hadde denne boka den løsningen jeg lenge trodde kanskje (eller muligens håpet) at de originale Harry Hole-bøkene skulle ha :-)
Så en underholdende, morsom og leseverdig krimparodi, men som sagt… bittelitt for lang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_Meson