Viser 1 til 10 av 10 omtaler

WOW!!! Jeg gråt mye gjennom denne. Virkelig bra skrevet og veldig rørende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lørdag, 19. mars 2016

Alligatorvannet av Lynne Bryant.

Jeg er litt matt etter å ha avsluttet lesingen av Alligatorvannet av Lynne Bryant. Boken handler om forholdet mellom mennesker med forskjellig hudfarge i Mississippi der beboerne mener at det er viktig å holde rasene adskilt.

Det som gjør situasjonen svært betent er at en pike av det de kaller hvit herkomst blir forelsket og får et barn med en mann av det de kaller sort herkomst og forlater Mississippi for å klare seg selv med sitt såkalte «blandingsbarn».

Noen år senere kommer hun tilbake til Mississippi med sitt «blandingsbarn» for å være gjest i sin brors bryllup, og dermed begynner dramatikken.

Regien er spesiell siden hvert kapittel har forskjellige «jeg-personer», på den måten at vi får oppleve handlingen sett fra de flestes synsvinkel.

Hva denne boken betyr for oss lesere, er for meg ganske klart siden vi stadig får nye medborgere fra mange kulturer, og i blant kan familier med forskjellige kulturer blande seg gjennom ekteskap eller samboerskap og skape mulige konflikter innad i de nye blandingsfamiliene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg blir helt fascinert av denne boken. Dette er en bok jeg kommer til å lese hver sommer frem over. Jeg blir alldri lei, jeg tror jeg kunne ha lest boken hundre ganger uten å gå lei. Den er så utrolig godt skrevet og du lever deg virkelig så inn i boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig fengslende bok og derfor var det veldig skuffende å oppleve at den norske oversettelsen var så utrolig skuffende. Det var feil i helt grunnleggende ting som da og når, og generelt veldig dårlig språk.

Det var en veldig spennende handling, med et veldig hvitt perspektiv, noe som gjør det lett å relatere seg til for nordmenn. Hvis du liker familiedramaer og kjærlighet kommer du til å sluke denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avbrutte bøker får alltid terningkast 1 av meg. Jeg avbrøt etter å ha lest 1/3 av boka, da jeg syntes språket var platt og historien virket forutsigbar. Lengtet etter neste bok i bunken og bestemte meg for ikke å kaste vekk tid på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig bok som eg veldig lett levde meg inn i, savne nesten personan når boka e ferdiglest :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ALLIGATORVANNET AV LYNNE BRYANT: En femmer verdig for sitt flytende språk som leseren lett kommer seg gjennom og en kunnskapsrik historie som ikke retter seg over leseren. Presensperspektivet har aldri vært mitt edleste perspektiv, men Bryant er unnskyldt for å bruke det som virkemiddel i styringen mellom nåtid og minner.

Alligatorvannet er i første rekke en bok om et familiedrama som stikker dypere enn de heldige deltakerne av det makter å forstå. Med raseskillet som mer eller mindre diffust bakteppe. Jeg innrømmer at jeg håpet på enda litt bredere innsikt i raseskillet enn det jeg fikk, men nå tar bokens handling plass på 2000-tallet - unntaken minnene, hvorav noen jo strekker seg tilbake til 60-tallet - en tid hvor raseskille heldigvis ikke lenger har den plassen det en gang hadde.

Boken sammenlignes med den tidligere skrevne Barnepiken, en bok som later til å ha satt anslaget for en rekke bøker som innbefatter temaer som apartheid og andre i samme kategori. Jeg finner det smått urettferdig å sammenligne disse to, da de for det første foregår i vidt forskjellige epoker og handlingen i de to strekker seg i hver sin retning. De mørkhudede i andrenevnte behandles som tjenere, mer eller mindre, de i den førstnevnte lever i et, sett ut fra dags dato, moderne samfunn hvor enkeltindivider sliter med å tilpasse seg de mørkhudedes rettigheter. Som resultat er det på ulikt grunnlag man ønsker å lese enten den ene eller den andre boken. Jeg på min side angrer ikke på å ha lest begge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok hvor forfatteren klarer å få deg til å bli en del av handlingen. Handler om raseforskjeller i Mississippi.. Og en familie med mange fordommer.. Du vil elske, hate, og kose deg med denne boken..
Absolutt en bok som bør leses!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det handler om ungdomsforelskelse, sorte og hvite mennesker i Mississippi. Det handler om arv og gener, men mest om kjærlighet og sjalusi. Det handler om en mor som setter status og et plettfritt liv høyest av alt. Dette er en spennende og velskrevet bok om mennesker som begår feiltrinn i ungdommen, og det får uante følger for veldig mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vakker historie om hvordan vi mennesker ser på hverandre og vårt forhold til rase. Forfatteren er veldig flink til å få fram følelser og tegne bilder slik at vi føler at vi er der handlingen foregår. Absolutt en bok du bør lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus