Viser 1 til 10 av 17 omtaler

Denne hørte jeg som lydbok, lest av forfatteren. Det anbefales! Boka skildrer livene til Benjamin og Rasmus. To gutter som vokser opp med tilstedeværende foreldre med en nesten kvelende kjærlighet for sine sønner. Den ene søker seg bort fra menigheten, mens den andre søker seg bort fra den trangsynte bygda. I Stockholm er det homofile miljøet voksende og de to unge mennene kaster seg ut i voksentilværelsen med livet som innsats. Og i bakgrunnen lurer et dødelig virus som i løpet av 80-tallet skal skremme en hel verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne altså. Så tragisk og vakker og vond og sterk og nydelig. Tørk aldri tårer uten hansker burde være ungdomsskolepensum hvor elevene må lese boka og så levere skriftlig/muntlig oppgave hvor de skriver om hvilke følelser de hadde da de leste, hvilke følelser de tenker en del av persongalleriet hadde, skrive litt om samfunnet da/nå. Vi må lære ungene våre å reflektere over egne tanker og følelser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk bok. Vondt og viktig tema. Masse historie. Svensk forfatter. Viser hvor vondt og vanskelig det var - og ikke minst hvor uvitende samfunnet var

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om selve handlingen kanskje etter min mening skulle vært gjort mer spennende, er boken informativ og interessant, og budskapet den formidler er svært viktig. Man lurer sterkt på hva som skjer videre, og utvikler en medfølelse med karakterene i boken. Jeg vil absolutt anbefale denne boken, uansett leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir ein samla omtale for alle tre bøkene Torka aldrig tårar utan handskar. Eg høyrde dei som svensk lydbok, lese inn av forfattaren sjølv. Det var ei heilt fantastisk oppleving!

I sentrum av historia er kjærleikshistoria om Rasmus og Benjamin. Me får heile deira oppvekst og forholdet til familie og vennar. Rasmus har hatt få venner på den litle staden han kjem frå, og bryter opp så snart han kan for å reisa til Stockholm. Men tør han fortelja foreldra at han er homofil? Og korleis tek dei det? Og korleis går det når Benjamin finn ut at han er homofil? Han som er Jehovas vitne!

Boka hopper mykje i tid, men det er lett å henga med. Etter kvart blir me kjende med fleire fargerike karakterar, og me får historier frå deira liv og oppvekst og. Her får me eit innblikk i mange ulike synspunkt rundt homofili på 80-talet i Stockholm. Ei tid då dei homofile byrja å stå fram og kjempe for rettigheter, samstundes som sjukdommen aids spreidde frykt i samfunnet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utvilsomt blant de aller beste bøkene jeg har lest i hele mitt liv. Den er forfattet med et usedvanlig vakkert, poetisk språk, og at hendelsesforløpet går vekselsvis er et meget vellykket virkemiddel i denne boka. Det skal mye til å bevege meg så mye som denne boka har gjort. Noen setninger har fått meg til å stoppe opp fullstendig og kikke opp fra boka, og forbanne at jeg ikke har kommet på å skrive dem selv. Et helt hjerte av en bok, som får den varmeste anbefalingen som det er mulig å gi fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte denne boka veldig godt! Synes den er veldig godt skrevet. Har sett serien som er laget og sendt på nrk. Finner denne serien mer eller mindre identisk med boka. I denne boka skjer det forøvrig ikke sånn voldsomt mye, og gleder meg til å ha lest hele serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tørk aldri tårer uten hansker er et tidsbilde fra vår helt nære historie. En del av historien som de fleste av oss var heldige nok til og ikke kjenne til.
Jonas Gardell tar et oppgjør med samfunnet, med sykdommen, med oss, i sin vakre trilogi.
Men bøkene handler om så uendelig mye mer. Den handler om kjærlighet, de, nære, gode vennskapene, og om døden. Ikke AIDS-døden, men døden som vi alle møter før eller siden i vårt liv. Derfor er disse bøkene ikke bøker kun for spesielt interesserte, det er bøker for alle.
Jonas Gardells uminskjennelige humor kommer også frisk til uttrykk, spesielt i gjennom den fantastisk flamboyante Paul.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jag låter Jonas Gardell läsa högt för mig sin egen bok. Så här skriver han på baksidan:
Det som berättas i den här historien har hänt.
Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här.
I en stad där se flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.
Jag var en av dem som överlevde.
Det här är min och mina vänners historia.

Tack Jonas för din noggrannhet med detaljer såsom vilka butiker och arbetsplatser som finns i Koppom, hur det är på olika bögmötesplatser, vad som sägs på nyheterna vid olika tillfällen och... Jag älskar boken och läser nu bok två-sjukdomen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man regelrett suges inn i denne romanen som, til tross for mange elementer og stadig forflytning i tid og rom, oppleves både lettlest og enkel å henge med i.
Jeg syns den dokumentariske delen av teksten innimellom virker noe forstyrrende på dynamikken i historien, men det er også det eneste som trekker ned.
En utrolig vakker og intens smertefull historie, som jeg både gleder og gruer meg til å lese fortsettelsen av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalPer LundTonjeHilde H HelsethTore HalsaTorill RevheimDemeterHarald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaSynnøve H HoelaRmaNdA Bais